Борис Петровський: "До Ліги чемпіонів ми не доросли"

Гандбольний клуб «Карпати», переможець чемпіонату України минулого сезону, нині проходить збори на полонині Драгобрат в Рахівському районі, повідомив головний тренер команди Борис Петровський.
Там дівчата перебувають кілька днів, а перед цим готувалися в Берегові в комплексі «Закарпаття», де щодня були два тренування: одне в залі, й одне на свіжому повітрі. Вечори спортсменки проводили в термальному басейні. Після минулого сезону в команді чимало травмованих, а цілюща вода допомагає заліковувати травми. Крім того, «Карпати» провели спаринг з місцевою командою хлопців, щоб перевірити свій стан. За словами тренера, гра виявила значні проблеми в грі. «Зрозуміло, що після того, як команду залишили стільки гравців, передбачалися проблеми, проте тепер ми їх побачили на практиці», - пояснив він.
На Драгобраті дівчата займаються фізичною підготовкою, а також проводять теоретичні заняття. Оскільки в команді досить багато новачків, збори потрібні і для того, аби гандболістки пожили разом, познайомилися й знайшли спільну мову. Там перебувають 14 дівчат – їх мало для повноцінної команди в чемпіонаті України, тому клуб шукає нових досвідчених гравців – втім, поки що безрезультатно. Натомість з фінансами в клубі все в порядку, про що свідчать і самі збори, на які знайшлися гроші.
Також Борис Петровський пояснив, чому чемпіон України не бере участь в гандбольній «Лізі Чемпіонів». Насамперед проблема в інфраструктурі. Оскільки ЛЧ – це комерційний турнір, до його проведення  ставлять значно більші вимоги, аніж до інших єврокубків. Зокрема, зал на мінімум 2500 глядачів та спеціальне покриття грального майданчика. Ні того, ні іншого спорткомплекс «Юність» запропонувати не може. Та й за кадровим потенціалом «Карпати» на турнір чемпіонів не тягне. Тому візьме участь в Кубку ЄГФ. 13 жовтня ужгородки стартують в турнірі домашнім матчем з болгарським «Етар-64».
18 вересня розпочинається чемпіонат України. Цьогоріч, в ньому візьмуть участь 7 команд, тобто на одну більше, ніж торік. За словами Бориса Петровського, всі учасники першості підходять до змагань досить рівними, тому чемпіонат обіцяє бути доволі несподіваним. «Карпати» ж, як чемпіон, претендуватимуть принаймні на призові місця. «Як діючі чемпіони, ми просто не маємо права розраховувати на щось менше», – пояснив Петровський.

Джерело:uzhgorod.in
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.