ТОП 10 фільмів про футбол

 З нагоди відкриття ЄВРО 2012 наша редакція пропонує вам власну підбірку кращих фільмів про футбол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Ціна перемоги (A Shot at Glory), 2000.

Цена победы

Це насправді фільм №1 про футбол. Фільм має як художню, так і футбольну цінність. Головні ролі виконали Роберт Дюваль і Аллі МакКойст. Фільм розповідає про непросту долю невеликого шотландського футбольного клубу Кілнокі, що бере участь у національному Кубку і непростих відносинах головного тренера і легендарного футболіста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Клятий Юнайтед (The Damned United) 2009.

Проклятый Юнайтед (The Damned United) 2009.

 

 

Спортивна драма, що знята у 2009 році режисером Томом Хупером по однойменному книжковому хіту Девіда Піса, що основана на авторській оцінці дій геніального Брайана Клафа на посту головного тренера футбольного клуба «Лідс Юнайтед» в 1974 році. Один із небагатьох історичних фільмів про футбол.

 

 

 

 

 

 

 

3. Марадона (Maradona by Kusturica) 2008.

Марадонна

 

 

Фільм знятий відомим Еміром Кустуріцою і присвячений «легенді футболу» Дієго Армандо Марадоні. Фільм складається з документальних сюжетів, що розповідають про всі проблеми і підйоми Марадони. Автор поділив умовно фільм на 7 частин, кожна з яких носить назву, що відповідає одному із семи смертних гріхів. Таким чином, Кустурица натякає, що Дієго їх усі успішно порушив.

 

 

 

 

 

 

4. Костолом (Mean Machine) 2001.

Костолом (Mean Machine) 2001.

 

 

Дуже якісний і яскравий фільм в англійському стилі про футбол з Вінні Джоунсом у головній ролі. Головний герой, що в минулому був капітаном збірної Англії по футболу, автором незабитого пенальті у ворота противника, горе гравець у букмекерів, потрапляє за грати. Там йому надається другий шанс повернутись на поле і продемонструвати свою майстерність у матчі проти команди тюремних наглядачів. Один із небагатьох фільмів, в якому дуже якісно знята саме гра у футбол. 

 

 

 

 

 

5. Гол! (Goal!) 2005.

Гол! (Goal!) 2005.

 

Фільм розповідає про американського хлопця, який проживає в Лос-Анджелесі і має мрію стати професіональним футболом. Одного разу хлопця помічає людина з Європи і запевнює його в необхідності спробувати свої сили в самій Англійській Премьєр Лізі. Підзаробив грошей, хлопчина перебирається в Європу, і не просто, а одразу ж в основний склад Ньюкасл Юнайтед! Фільм хороший тим, що в ньому присутні справжні футболісти: Зідан, Бекхем, Рауль…

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Голкіпер, 1936.

фильм - Вратарь

 

Радянський фільм 30х років, про колхозного хлопчину Антона Кандідова, якого помітили столичні футболіні рекрути. І на диво, хлопець одразу ж стає головним голкіпером команди професіоналів. Фільм містить велику кількість жартів і комедійних моментів. «Голкіпер» знатий по американському принципу, коли перемога виривається на останніх хвилинах завдяки голу воротаря. В любому випадку, всім рекомендуємо цей радянський фільм, який виростив вже не одне покоління радянських хлопців, які мріють грати у великий футбол. До слова нагадаємо, що в одному із своїх інтерв'ю Олександр Шовковський згадав цей фільм, як один із ключових факторів, які вплинули на його позицію голкіпера.

 

 

 

7.Грай як Зізу (3 zéros) 2002.

Фильм - Играй как Зизу (3 zéros) 2002.

 

 

Веселий, комедійний фільм, який показує боротьбу футбольних агентів. Молодий фанатіючий від футболу французьский хуліган Тібо Ковач, ввиходить з тюрьми і знаходить футбольного агента, який допомогає йому спробувати себе на професійному рівні. Хлопець зумів показати якісний футбол, і одразу ж привертає увагу кращих футбольних агентів, які починають справжнє полювання за хлопцем. 

 

 

 

 

 

 

 

8. Втеча до перемоги (Escape To Victory) 1981.

Фильм - Побег к победе (Escape To Victory) 1981.

 

 

Фільм про матч між командою нацистів і їх союзників. Головну роль у фільмі грає Пеле, Джордж Бест і Сільвестр Сталоне, який грає роль воротаря. З футбольної точки зору - повне безглуздя. Сталоне даже мяч не зміг грамотно піймати, але участь легенд футболу додає ізюминки цьому фільму. 

 

 

 

 

 

 

 

9. Вона – чоловік (She's the Man) 2006.

Фильм - Она – мужчина (She's the Man) 2006.

 

 

 

Американська байка про те, як дівчина навчилась грати у футбол не гірше хлопців. Звичайно, всі головні голи у фільмі забиваються дівчинкою на останніх секундах.

 

 

 

 

 

 

 

10. Грай як Бекхем (Bend It Like Beckham) 2002.

Фильм - Играй как Бекхэм (Bend It Like Beckham) 2002.

 

 

Ще одне геніальне творіння, в якому дівчинка грає у футбол краще хлопців. Головна героїня фільму - маленька дівчинка із Індії, яка обожнює футбол і Девіда Бекхема. Бекхем зіграв у фільмі 5 секунд, але був нагороджений тим, що його фамілія фігурує у назві фільму.

 

 

 

 

 

 

 

АБСОЛЮТНИЙ ЛІДЕР (Як козаки у футбол грали) 1970.

МультФильм - Как казаки в футбол играли

 

 

Ну і як не згадати наш вибір редакції, і навряд чи хтось зможе не погодитись з цим. А якщо ще й придивитись, то в цьому мультику дитинства можна помітити, що тут відображені всі основні принципи і тактики футболу. Тут наглядно показується і атака, захист, контратака і принципи побудови тактичних схем.

Тим паче, що всі хто памятають мультик, особливо перед сьогоднішнім матчем з Швецією, не можуть не згадати, що козаки у мультфільмі грали саме з 3 командами, з якими доведеться грати збірній України у групі, і порядок матчів аналогічний.

Тож будемо надіятись, що історія повториться, і наші козаки доведуть, що вони найкращі!

 

 

ТОП складений творчим колективом "Анонс Закарпаття"

Джерело: anons.uz.ua

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.