Фізичне виховання в Закарпатському державному університеті

ЗакДУ виховує майбутніх професіоналів своєї галузі, не тільки розумово й морально, а ще й фізично. Наскільки б це дивно не звучало, процес навчання чимось схожий на марафон. Впевнена, що Ви зі мною погодитесь: щоб бути успішним в спорті, чи для того щоб виграти цей же марафон потрібно багато зусиль, сталева витримка, воля до перемоги, цілеспрямованість, впевненість в собі, ну й, звісно, важкі й виснажливі тренування. А тепер, проводячи паралель з навчанням, хіба саме не ці якості повинен мати студент, який хоче досягти успіху в своїй справі, образно висловлюючись, виграти марафон?

Людина, яка може виховувати себе фізично, здобувши вищенаведені якості, зможе успішно виховувати себе розумово, хіба ні? Здавалось би, на перший погляд настільки  різні, я б навіть сказала протилежні галузі, а наскільки доповнюють одне-одного. Можливо, саме з цих об’єктивних причин фізичне виховання є в університетській програмі. Тому, зовсім не важливо, чи ти студент 1-го курсу, чи вже 5-го, фізичне виховання не є факультативом, а є повноцінною й обов’язковою дисципліною в навчальній програмі.

Тепер, я б хотіла більш детально описати вам цю дисципліну, умови й порядок її проведення. Погодьтесь, що за щоденною рутиною справ – лекціями, семінарами, навчанням (ну звісно ж, не забуваємо про дозвілля й особисте життя) у нас майже не залишається часу ще й займатись своїм фізичним станом, а відповідно й здоров`ям. Вищі навчальні заклади вирішили цю проблему на благо студентів, ввівши цю дисципліну в навчальну програму.

Що ж до умов тренування, то наші студенти, коли це дозволяють погодні умови, займаються на свіжому повітрічи на стадіоні «Спартак», чи на спортивному майданчику університету. А для зимнього періоду в нас є відповідно обладнаний спортивний зал. Судячи зі свого досвіду, можу з точністю сказати, що викладачі завжди знаходять індивідуальний підхід, об’єктивно оцінюючи можливості кожного окремо взятого студента, не вимагаючи від нас атлетичної підготовки й здібностей. Принаймні, саме так працює з нами наш викладач - Герка Олена Іванівна.

Якщо ж Ви за станом свого здоров`я не можете займатись, то й це не є проблемою, в нашому закладі існує «медична» група. Та це зовсім не значить, що ви принесете довідку від лікаря й можете бути звільнені від предмету. Ви займатиметесь так само, як і решта студентів, тільки в окремій групі й з нижчим рівнем навантажень.

З цілковитою впевненістю можу сказати, що керівництво університету зробили все можливе для створення гідних й комфортних умов для розвитку студентів, як в науковому, так й фізичному плані. Й особисто від мене, студентки Закарпатського державного університету, велике їм за це спасибі!

Аліна Рогулич, студентка 2-го курсу факультету міжнародного бізнесу та міжнародного права


 Джерело:ЗакДУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.