Наскільки успішні закарпатці у зимових видах спорту

 Керівництво Закарпатської обласної державної адміністрації приділяє неабияку увагу спорту в області. Зокрема, це стосується зимових видів, які на Закарпатті успішно розвиваються. Ми можемо пишатися здобутками спортсменів як на рівні внутрішніх чемпіонатів, так і на міжнародних аренах. 

Швидкими темпами прогресує сноубординг, лідерами якого в області є майстри спорту міжнародного класу Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак (члени національної збірної України із сноубордингу). У 2011 році Аннамарі Чундак стала срібною призеркою Всесвітньої універсіади, також є переможницею та призеркою етапів Кубка Європи, багаторазовою чемпіонкою України. Йосип Пеняк є багаторазовим чемпіоном України, призером та переможцем міжнародних змагань. Минулоріч на Всесвітній універсіаді спортсмен посів 7 місце.

Що ж стосується гірськолижного спорту, то Закарпаття має декількох спортсменів і у складі національної збірної. Це чемпіон України та учасник чемпіонату світу В. Телечук, учасник чемпіонату світу серед юнаків та чемпіон багаторазовій призер І. Ковбаснюк, багаторазова переможниця та призерка чемпіонату України, міжнародних змагань ФІС Анастасія Скрябіна та Анастасія Горбунова, чемпіонка та призерка чемпіонатів України, учасниця I зимових юнацьких олімпійських ігор. Варто відзначити виступ спортсменів на V зимових юнацьких іграх України, які посіли перше загальнокомандне місце з гірськолижного спорту. В особистому заліку перемогу отримав Гам. І та Горбунова А., призером став Цібеленко М.

Добре в минулому році виступали і фристайлісти. Член національної збірної Станіслав Кравчук мав 5 важливих міжнародних стартів, чотири з яких принесли призові місця. Непогано виступав і Енвер Аблаєв, чемпіон України та призер Кубка Європи. Щодо молодого покоління спортсменів, то на V зимових юнацьких іграх України, вони посіли 3 місце, в особистому заліку призером став Іштван Балажі.

В області також розвивається фрітайл-могул. В минулому році Георгіна Цап, Олександр Борисенко, Марина Хрипта стали призерами Чемпіонату України з цього виду спорту.

Що стосується лижного спорту, то передусім варто відзначити братів Мирослава та Івана Білосюків. Вони є багаторазовими чемпіонами України, призерами міжнародних змагань, добре виступили на Всесвітній універсіаді. Іван привіз бронзу, Мирослав став п’ятим. Також відзначився ще один збірник України - Василь Коваль. Цьогоріч він разом з Володимиром Зубаничем, Артуром Гергартом та Мирославом Білосюком зайняли призове місце в естафеті на чемпіонаті України.

Успіхи на міжнародному рівні спортсмени доповнюють успіхами на всеукраїнському рівні. Днями в Києві відбулося нагородження у рейтингу із зимових олімпійських видів спорту в Україні серед областей, м. Києва та ФСТ, Закарпатська область посіла перше місце. Ми - одні з найкращих на Україні, і це є результатом клопіткої праці тренерів та спортсменів.

Управління у справах молоді і спорту ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.