Закарпатське "тріо" було найсильнішим на Кубку імені М.Токаря

У Закарпатській області пройшов престижний міжнародний турнір із греко-римської боротьби.

Минулими вихідними Мукачево перетворилося на центр греко-римської боротьби всієї Європи. Адже в місті над Латорицею пройшов XIV міжнародний турнір із греко-римської боротьби, присвячений пам’яті першого президента Закарпатської федерації з греко-римської боротьби М. Токаря.

На один із найпрестижніших регіональних спортивних заходів краю з’їхалося понад 300 найсильніших борців з України та зарубіжжя. Під час урочистої церемонії посвідчення та значки «Майстер спорту» вручили Сергію Козубу та Павлові Молнару. До слова, закарпатські хлопці є членами збірної команди України з греко-римської боротьби і цьогоріч увійшли до десятки кращих борців на чемпіонатах світу та Європи.

Загалом за звання найсильніших виступали кадети 1996 – 1998 років народження,¬¬ які змагалися у 10 вагових категоріях:¬ починаючи від спортсменів вагою до 42 кг і закінчуючи важкоатлетами – 100 кг. Крім них за «золото» турніру боролися 12 та 13-річні юнаки у вагових категоріях від 28 до 66 кг.

Що приємно, закарпатці стали кращими у трьох категоріях. Так, новоспечений майстер спорту з Мукачева Павло Молнар відзначився у категорії 58 кг, а Іван Чмир, також із Мукачева, та Олександр Горлан із Виноградова стали першими серед юнаків 58 кг та 66 кг. Крім того, переможцями у своїх вагових категоріях стали: кадет Руслан Сухоногіх зі Стаханова (42 кг), Криступас Шлеіва з Литви (46 кг), Артур Політаєв зі Стаханова (50 кг), Владислав Коростильов із Маріуполя (54 кг), Ельман Нуралієв із Києва (63 кг), Максим Байдак із Маріуполя (69 кг), Степан Шелемех із Костополя (76 кг), Ростислав Хомин із Долини (85 кг), Ференц Олмаші з Угорщини (100 кг). Серед юнаків 2000 – 2002 р.н. золоті нагороди вибороли Данило Студенніков зі Стаханова (32 кг), Максим Канцер із Молдови (35 кг) та Максим Лю з Кременчука (42 кг). За підсумками змагань визначили й призерів командних заліків. Зокрема найбільшу кількість нагород здобули вихованці мукачівської школи греко-римсько боротьби, які посіли перше загальнокомандне місце. Другими стали маріупольці, бронзові нагороди отримали спортсмени з Луганщини. Призерів змагань нагородили медалями, грамотами й сувенірними кубками. Подяками відзначили роботу арбітрів та спонсорів, які щороку долучаються до організації турніру.


 "Закарпатська правда"

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.