В Перечині освітяни визначали кращих у спорті

 Райком профспілки працівників освіти постійну увагу приділяє розвитку фізкультурно-спортивної та оздоровчої роботи в профспілкових організаціях освітніх уста¬нов району.

 

Метою цієї роботи є масове залучення освітян до занять спортом, орієнтація їх на здоровий спосіб життя. Справжнім святом спорту і здоров’я стало проведення восьмої районної спартакіади працівників освіти, що пройшла на тому тижні на базі Перечинської ДЮСШ.



Близько 150 спортсменів-освітян з 16 навчальних закладів змагалися з семи видів спорту: міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, шашок, стрільби, перетягування канату.

Після виконання державного Гімну відкрили спартакіаду та привітали учасників і побажали їм успішних стартів голова райдержадміністрації А. Готько, голова райради А. Перцев, начальник відділу освіти М. Мошак та голова райкому профспілки    Й. Свадеба.     

Головні судді Є. Мегеш, В. Лінтур, І.Вакула, В. Борщ   ознайомили спортсменів з порядком проведення змагань.

Завдяки належній організації та хорошій спортивній базі змагання з ігрових видів проводилися одночасно і дуже динамічно по круговій  системі.

Цікаво і напружено проходили змагання на волейбольному майданчику  при підтримці численних вболівальників.  Добре підготовленими виявилися команди Т. Пасіцької, Перечинської ЗОШ, школи-інтернату та гімназії.

Неабияку майстерність показала жіноча волейбольна  команда-переможець турніру Т.-Пасіцької ЗОШ, у складі якої виступали і досвідчені Л. Широкан та О. Семурник, які визнані кращими гравцями.

Чудово виступили і команди Порошківської, Вільшинківської та Раківської ЗОШ. Своєю грою тут виділялися О. Павлич, Г. Бубряк, М. Цубина, В. Малеш, А. Малеш, Головей-Кость з Перечина та інші.

Серед чоловіків у волейболі кращими гравцями визнані  М. Мицька з Т.-Пасіцької ЗОШ, Л. Цубина з Перечинської ЗОШ, М.Козуб з школи-інтернату, Ю. Пйоса з гімназії, С. Кривка з Вільшинківської загальноосвітніх шкіл.

У запеклій напруженій боротьбі переможцями серед волейболістів стали спортсмени Перечинської ЗОШ.

Не менш напружена боротьба тривала з міні-футболу. Особливий інтерес і захоплення вболівальників викликала гра  між жіночими  командами Вільшинківської та Раківської ЗОШ. Основний час не виявив переможця, а по пенальті перемогу здобули футболістки Раківської ЗОШ. Команда Т.-Пасіцької ЗОШ також здобула вольову перемогу з рахунком 1:0 і у підсумку посіла перше місце .

Окрасою футбольного турніру  став фінальний поєдинок між чоловічими  командами Перечинської ЗОШ та школи-інтернату. Перемогу здобули перечинці, в складі яких грали досвідчені та добре знані в районі та області спортсмени В. Стецьо та  Л. Цубина.

Друге місце у школи –інтернату, третє – в команди гімназії. А кращими гравцями, крім названих, визнані Ю. Мисар з школи-інтернату, І. Реблян з гімназії, А. Зихор, з Т.Пасіки. Надійно захищав ворота І. Мартон з Перечинської гімназії.

Та чи не найбільш представницьким був турнір з настільного тенісу, де  виступали 30 спортсменів. Тут по декілька перемог здобули Л. Широкан з Т. Пасіки, Л. Свистак з Т.Бистрої, Ю. Шикула  з Порошкова, М. Глодан з райвідділу освіти та інші.

Але не було рівних Марті Пірош зі школи-інтернату та В. Геровському з Перечина, котрі і стали переможцями.

Неабияке напруження тривало в залі, де змагались шашкісти та шахісти Т. Шован з  П.Гути, С. Малеш з Т.Пасіки, В. Магада, Я. Тужилкіна   з Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст., В.Козак зі школи-інтернату, В. Пекар з Вільшинок, Г. Стегура з Ракова, І.Пекар з Сімері та багато інших.

У шашкісток після тривалої безкомпромісної боротьби  перемогла Тетянка Шован, а у чоловіків – ветеран спорту В. Магада. Цікаву гру показала також Т. Мовнар з Вільшинок, яка зайняла друге місце.

У шахах за результатами фіналу лідером стали  В.Козак зі школи-інтернату та В.Пекар з Вільшинок ,а серед жінок Н. Гурела з Порошкова та Я. Тужилкіна з Перечина, а також М. Бахарєва з Т.Пасіки.

Дуже завзято проходили змагання зі стрільби. Перше місце зайняла Оксана Семурник з Т.-Пасіцької ЗОШ з великим відривом і результатом 39 балів, що свідчить про високий рівень підготовки спортсменки, а серед чоловіків – В. Білець з Сімерської ЗОШ.

І нарешті про підсумки  спартакіади. Якщо з окремих видів спорту визначити переможців і призерів для суддів і оргкомітету  не складало труднощів, то визначити три призові загальнокомандні місця було дуже складно. Адже на майданчиках йшла самовіддана, емоційна, напружена, силова боротьба. І якщо подивитися підсумкову таблицю, то дійсно дуже  рівні досягнення. Наприклад, Перечинська і Т.-Пасіцька команди зайняли по чотири перші місця просто з різних видів спорту,а школа-інтернат та Порошківська ЗОШ  по два перші, два другі і одне третє.

На думку голови райкому профспілки загальнокомандний залік з усіх видів спорту повинен виглядати так: перше міце – Перечинська та Т.-Пасіцька ЗОШ; друге місце – школа-інтернат та Порошківська ЗОШ.

Але, не дивлячись на все, прекрасним є той чудовий дух змагальності, пристрасті, вболівання за свою команду, який панував у день спартакіади.

Джерело: Перечинська районна рада

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.