МВС збирається засилати міліціонерів в середовище футбольних фанатів

Міністерство внутрішніх справ має намір навчати міліціонерів, які будуть працювати в середовищі футбольних уболівальників, сказано в заяві прес-служби МВС.

 

У МВС зазначають, що розвиток футболу та поява системи футбольних команд призвела до формування стійкої категорії уболівальників конкретної футбольної команди, проте потім з фанатів, які збиралися лише для того, щоб поспостерігати за грою улюбленої команди, поступово почали виділятися особи, налаштовані більш фанатично та агресивно.Зокрема, за даними МВС, серед футбольних фанатів у світі все більшого поширення набувають так звані "хуліганс".У МВС повідомили, що у багатьох країнах світу для забезпечення правопорядку і безпеки вболівальників поліція задіює для роботи так званих спотерів. "Спотери" (англ. spotter - "детектив") - це поліцейські, які безпосередньо працюють у середовищі вболівальників.У МВС підкреслили, що спотери - це не дільничні інспектори, прикріплені до вболівальників, а люди, які люблять спорт, футбол і щодня спілкуються зі справжніми футбольними фанатами, а не хуліганами, і їхнім основним завданням є не лише спостереження за навколофутбольним середовищем, а перш за все співпраця із вболівальниками та застосування превентивних дій.

Робота спотерів, на переконання МВС, дозволяє отримувати повну інформацію про діяльність хуліганських груп, їхні плани та акції, що дозволить завчасно застосовувати необхідні заходи для недопущення протизаконних дій.

 

Варто зазначити, що в середовищі футбольних фанатів засланих агентів міліції називають "тіхарями" і ставлення до них у багатьох ультрас різко негативне.

Джерело:корреспондент

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.