Леоненко: Призначення тренера збірної нагадує клоунаду

Екс-гравець київського "Динамо" Віктор Леоненко свого часу грав під керівництвом Михайла Фоменка. В інтерв'ю сайту "Футбол 24" колишнній футболіст поділився враженнями від призначення Михайла Івановича наставником національної збірної.

- Взагалі, призначення наставника збірної дуже нагадує клоунаду. Таке враження, що 30 кандидатів на цю посаду ніколи не було. Зателефонували Еріксону, переговориоли з ним. Але уже тоді точно знали, що тренером збірної буде Фоменко. Те ж саме, що і з призначенням наставника молодіжки. Усе вирішується циркулярами згори.

 

- Якщо абстрагуватися від процесу призначення, що скажете про Михайла Фоменка, як тренера?

 

- Пригадую, ми під його керівництвом обіграли "Барселону". Я вийшов на свої стандартні 55 хвилин і поклав "двушку". Здавалося, що ще для щастя потрібно, ми ж обіграли "Барсу". Але після гри на нас в роздягальні очікував "розгром" від тренера. Фоменко не просто вказував на окремі помилки, а дуже різко висловив невдоволення усією грою. Думав, що після того дублю буду гравцем основи, але ні, виходив тільки на 55 хвилин. Встиг забити гол, то добре, якщо не встиг, то так міняли.

 

- Це правда, що Фоменко сповідує примітивний футбол і передачі уперед із надією на те, що хтось із нападників зачепиться за м'яч?

 

- Саме так ми і грали. Тоді ще можна було використовувати таку схему, зараз цей номер не пройде. Захисників потрібно дурити. Тому, не беруся однозначно судити за те, якою буде гра збірної при Фоменку. Та і сам Михайло Іванович, підозрюю, цього не знає. Дуже багато питаннь. Найперше, хто взагалі гратиме у збірній. Той же Толік Тимощук мав би поступитися місцем комусь із молоді. А його є ким замінити. Побачимо, що із себе представлятиме збірна під час першого спарингу. В лютому гратимемо із норвежцями, тоді ситуація буде зрозумілішою. Цікаво, що вийде з цього і чи змінився за ці роки сам Фоменко.

 

Розмовляв Гліб Ваколюк

Джерело:Футбол 24

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.