Закарпатські сноубордисти Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак виступатимуть на чемпіонаті світу

У четвер, 17 січня, у канадському місті Стоунхем розпочнеться чемпіонат світу зі сноубордингу, де буде розіграно по шість комплектів нагород серед жінок і чоловіків.

 

Змагання триватимуть десять днів, а наші спортсмени вийдуть на трасу 25 і 27 січня, коли будуть визначатися найсильніші в паралельному гігантському слаломі та паралельному слаломі, пише прес-служба НОК України.

 

Честь України на чемпіонаті світу захищатимуть закарпатські спортсмени Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак, киянин Олександр Белінський та тернополянка Оксана Дмитрів. Кожен виступить у двох дисциплінах.

 

Зазначимо, що до Канади наша команда вирушила з Австрії, де стартувала на етапі Кубка світу. Там найвищі результати продемонстрували в паралельному слаломі Йосиф Пеняк та Аннамарі Чундак - обоє посіли 14 місце.

 

Сноубординг (англ. snowboarding) — вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді — сноуборді. Спочатку сноубординг був винятково зимовим видом спорту, але згодом окремі екстремали освоїли його навіть влітку, катаючись на сноуборді на піщаних схилах (сендбординг). Оскільки, часто, катання на сноуборді проходить на непідготовлених схилах і на великих швидкостях, для захисту від травм використовується різноманітна екіпіровка — шоломи, захист суглобів, спини, рук.

У 2006 році створено “Федерацію сноуборду України”, яка є локальною складовою WSF (Всесвітня федерація сноуборду).

 Анонс Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.