Катерина Олексюк: «Інколи згадую шум трибун «Юності»

Ужгородські «Карпати» вже рік грають без своєї «регбійниці». Унікальна спортсменка Катерина Олексюк після першого чемпіонства ужгородської команди вирішила піти з клубу. Раніше вона поєднувала гандбол з регбі. Тепер же вона зосередилася лише на регбі. Про свою нинішню кар’єру вона вирішила розповісти сайту своєї колишньої команди.

Зараз Катерина грає за клуб «Відрада» з Одеси – кращої нараз команди з жіночого регбі. Минулого року чемпіонками України та володарями Кубка України. «Це команда зі своїми традиціями і заслугами, - розповіла вона. - Нещодавно (26 лютого) команді виповнилося 4 роки. Це ще молодий, але вже складений колектив. У регбі я отримала звання майстра спорту України. А ще Олексюк грає за збірну. В 2012 році Україна вперше в історії виступала в ТОП-12 Європи, де зайняли там 6 місце. На жаль, дівчата не змогли кваліфікуватися на Кубок світу 2013 року, який пройде в Москві – вони програли гру за вихід збірній Ірландії». Тепер мріє про Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро-2014. «За 2 роки команду можна вивести на високий рівень, - зізналася Катерина. – Було б бажання в нашого керівництва.

Щоправда, Катерина не зовсім «зав’язала» з гандболом. Наразі вона вчиться в Одеській Національній харчової академії і там грає за команду вузу. «Звичайно це не той рівень, але все ж …», - зазначила вона.

Проте щільний графік змагань не заважає їй спостерігати за грою «Карпат». «Я намагаюся стежити за виступами команди, спасибі організаторам за трансляцію, - розповіла вона. - Іноді під час перегляду ностальгую, є бажання повернутися в цю атмосферу: шум трибун, інтрига матчу, тренерські настанови, командний дух. І часто згадую ужгородських вболівальників: їм потрібно віддати належне, адже не у багатьох містах України так люблять свою команду».

Одним словом, Катерина дуже сумує за Ужгородом. «Дуже рідко тут буваю, хотілося б частіше, особливо потрапити на цвітіння сакури, - зізналася вона. - З дівчатами підтримую зв'язок. Коли вони проїжджають повз Одеси, намагаюся їх зустріти на вокзалі. Ціную це, адже з «Карпатами» у мене багато хороших вражень залишилося ...


Джерело:ГК "Карпати"

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.