Екс-гравець "Говерли" Віктор Леоненко: Я вже також втомився від Ракицького

У вівторок головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив список з 25-ти чоловік, викликаних на поєдинок проти Польщі та Молдови.

Віктор Леоненко поділився своєю думкою щодо вибору Михайла Івановича.

 

- На список “збірників” і дивитися не треба, адже вибирати то нема з чого. Фоменко все правильно робить. Начебто когось і дивує прізвищами, але вибору то, по суті, немає, а раптом когось розкриє - це буде плюс йому. Всі чудово розуміють, що, швидше за все, нікуди ми не потрапимо, не тому, що я наврочити комусь хочу, адже знаю Фоменка і він мене тренував, і думаю, що Михайло Іванович все правильно робить. Я б теж на його місці так робив. Зараз трохи перейду на клуби, але, мені здається, що дійсно у нас є і Бессонови, і Блохіни, і Шевченки. Треба просто шукати. Упевнений, що з Безуса можна щось зліпити, у всякому разі, треба в нього повірити, підказувати йому і ставити. Звичайно, може не вийти, але це вже потім можна говорити, що вибач, хлопець, ти грав, але нічого не показав.

 

Так що з Фоменком я згоден. Великий плюс, що раптом хтось при ньому розкриється, зараз можна з “вулиці” людину взяти. Знову за це на мене “гнати” будуть, але такий зараз рівень футболістів і не новина, що з виконанням проблеми дуже серйозні. Упевнений, що буде грати Зозуля, людина, яка чужі голи хоче на себе записати, мені просто смішно, але він старається - молодець (посміхається).

 

- Виклик Гоменюка здивував?

 

- Ні, мене нічого не дивує. Можна людей ставити в клубі і не ставити в збірній, і навпаки - потрапляєш у збірну, раз і розкрився. Гоменюк старається, а раптом вийде? Багато разів наводив приклад Олега Матвєєва - чудовий яскравий футболіст, в “Динамо” не розкрився, виходив і “перегорав”, а перейшов в “Шахтар” і став найкращим бомбардиром. Те ж саме, можна бути десь на десятих ролях, а потрапити декілька разів, зіграти і все вийде. Ви ж, журналісти, любите робити зірок після кожної гри, просто добре зіграв і все, зірка (посміхається). Деякі думають, що дав пару раз інтерв'ю і великий. Так що в цьому плані підтримую Фоменка, а вийде у нього чи ні - будемо дивитися.

 

Якщо обіграють поляків, треба ж ще й Чорногорію обігравати. А так команда Блохіна добре зіграла з англійцями і відразу всі подумали, що “хто ця Чорногорія”? Ми біжимо попереду паровоза і приклади у нас перед носом. Той же “Дніпро” вважав, що “Базель” - прохідний, а швейцарці зараз і “Зеніт” ганяють, тому що правильно підходять до гри. Мене взагалі здивували слова Рамоса в Ужгороді, що вони сильніші. Я вже подзвонив Селезньову і Ротаню і сказав, що хлопці “гнали” на суддю, а суддя то вирішив матч на їх користь. І ось це мене не радує, тому що це все переноситься і на збірну.

 

- Викликаний Ракицький. Не захворіє раптом?

 

- За нього вирішувати не можу, але якщо ще пару раз так зробить, до нього слід якісь заходи вживати. Я теж від нього втомився. Дійсно, це не правильно. Якщо ти не хочеш грати за збірну, просто скажи. Тим більше, зараз у нас один дзвінок і пробачать, і не буде він умовно на десять ігор дискваліфікований в чемпіонаті.


Футбол 24

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.