Спорту на Закарпатті бути

Про це у середу, 20 березня, розповів голова облдержадміністрації Олександр Ледида під час прес-конференції.

Зокрема, очільник краю зазначив: нині в області діє програма розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки, у рамках якої визначено основні напрямки розвитку спорту:

- Так, відповідно до Програми, нам вдалося повністю відновити основні спортивні споруди стадіону «Спартак» в Ужгороді та провести капітальний ремонт та заміну обладнання плавального басейну Ужгородського національного університету. Також у 2012 році придбано та безоплатно передано 2 квартири учасникам зимових Олімпійських ігор.

Регіональною Програмою також передбачено кошти для заохочення найкращих спортсменів області та їх тренерів. Так, спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та обласної ради встановлено 25 премій для талановитих спортсменів краю, - зазначив Олександр Ледида.

Щодо зведення в області нових спортивних об’єктів, Олександр Ледида наголосив:

- Протягом останніх трьох років частково проведено ремонт та реконструкцію 16 стадіонів та 95 футбольних полів. Тільки за 2011 - 2012 роки у містах Ужгород, Мукачево і Тячів облаштовано льодові хокейні майданчики зі штучним охолодженням. Також за цей час збудовано та введено в експлуатацію 56 ігрових майданчиків із синтетичним покриттям розміром 42х22 м. У 2013 році обласною програмою заплановано встановити та облаштувати 18 ігрових майданчиків. Загалом, у рамках програми «Спортивний майданчик» заплановано протягом п’яти років встановити 103 багатофункціональні спортивні майданчики зі штучним та акриловим покриттям. Відновлення та будівництво нових спортивних споруд залишається на контролі обласної державної адміністрації, зокрема, приведення у відповідність до сучасних вимог головних баз області: стадіону «Авангард» (м. Ужгород), навчально-спортивної бази «Закарпаття» (м. Берегово), спорткомплексу «Юність» (м. Ужгород).

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.