На Мукачівщині триває місячник добровільної здачі зброї (ФОТО)

“Здай незаконну зброю і уникни відповідальності!”– під таким гаслом на Мукачівщині триває місячник добровільної здачі зброї. Основним завданням цього заходу є не допустити зберігання та використання громадянами незареєстрованої зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Усі громадяни, у власності яких знаходиться незареєстрована зброя, ще мають можливість прийти до Мукачівського міськвідділу міліції та добровільно її здати, або, за бажанням, зареєструвати. І таким чином уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності.

 

--Місячник добровільної здачі зброї проводиться в області систематично, два рази на рік, - розповідає начальник міліції громадської безпеки Мукачівського міського відділу міліції Володимир Ганькович. - Але не кожен власник незареєстрованої зброї, боєприпасів або вибухових речовин спішить користуватися такою нагодою, тож автоматично стає особою, що порушує діюче законодавство. Ми в свою чергу проводимо роботу по виявленню фактів незаконного зберігання зброї.

 

У процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 9 осіб. В ході проведення місячника добровільної здачі зброї вони скористалися нагодою та добровільно здали зброю. Станом на 13 травня, в результаті акції з добровільної здачі зброї, мукачівською міліцією вилучено і взято на облік 10 одиниць зброї, з них: 7- гладкоствольної мисливської зброї та 3 — газової.

До прикладу, 40-річний мукачівець, який ще десять років тому купив будинок у с. Шенборн, Мукачівського району кілька днів тому вирішив розібрати свій господарсьий сарай, де знайшов дві гладкоствольні вогнепальні рушниці, які здав до міліції. На його думку, зброя могла належати попереднім господарям, які виїхали в Німеччину.

 

Правоохоронці Мукачівщини через засоби масової інформації доводять до відома громадян інформацію про проведення місячника добровільної здачі зброї. Робота в цьому напрямку триває й надалі.

 


Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.