Прокуратура міста Ужгорода відстояла майнові права 12 - річного хлопчика - йому повернуто квартиру

 

Упродовж 2012-2013 рр. прокуратура Ужгорода подала до суду 15 позовних заяв з метою захисту соціальних, житлових, майнових та трудових прав неповнолітніх.

 

 

Один з пріоритетних напрямків діяльності прокуратури міста Ужгорода – захист майнових та житлових прав дітей. Зокрема, в інтересах 12-річного ужгородця Л., з ініціативи прокуратури Ужгорода, було витребувано майно з чужого незаконного володіння. «Міська прокуратура подала до Ужгородського міськрайонного суду позовну заяву про витребування квартири з чужого незаконного володіння» - повідомила ювенальний прокурор міста Ужгорода Ірина Клименко. «Встановлено, що підробивши рішення суду, закарпатець незаконно продав цю квартиту третім особам. В подальшому, її було вдруге перепродано. Відтак, прокуратура, яка стала на захист прав дитини і наші позовні вимоги судом задоволено в повному обсязі, а квартиру по вул. Одеській витребувано з незаконного володіння і повернуто законному власнику – батьку дитини. Також проведено державну реєстрацію права власності на квартиру, що узаконило права дитини на дане житло» - інформувала Ірина Клименко.

Міська прокуратура також захистила майнове право неповнолітньої Г. Дитина знаходиться на утриманні матері та проживає в квартирі по пр. Свободи в Ужгороді. Квартира, на підставі постанови міського відділу державної виконавчої служби Ужгородського міськрайонного управління юстиції, перебувала під забороною на відчуження з приводу примусового стягнення боргу на користь одного з банків. Це створювало реальну загрозу до порушення конституційних прав на житло дівчинки. У зв’язку з цим, прокуратура міста Ужгорода подала до Ужгородського міськрайонного суду заяву про виключення майна з опису та його звільнення з-під арешту. Міськрайонний суд повністю задовольнив позов прокуратури.

В інтересах 17-річної дівчини А., міська прокуратура зініціювала стягнення з батька дитини пені за несвоєчасну сплату аліментів, за період з 28.07.2010 по 31.03.2013 року, в розмірі п’яти з половиною тисяч гривень. Наразі, позовна заява перебуває у провадженні суду.

Задля координації роботи у сфері захисту прав дітей, прокуратура міста Ужгорода, спільно з іншими правоохоронними органами, визначила шляхи ефективного виконання рішень судів та впливу на боржників з метою покращення захисту соціальних, житлових, майнових та трудових прав неповнолітніх.

Довідка:

Упродовж минулого року прокуратура Ужгорода з метою захисту прав та інтересів неповнолітніх подала до Ужгородського міськрайонного суду 12 позовних заяв, а протягом першого кварталу 2013 року — 3 позовні заяви.

З них, щодо захисту соціальних прав дітей — 9 позовних заяв про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів. З метою захисту житлових та майнових прав дітей, — 6 позовних заяв.

 

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

 

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.