В Ужгороді презентували фільм за новелою Дмитра Кешелі

Презентували фільм та детальніше розповіли про роботу над стрічкою Дмитро Кешеля, автор сценарію, Олександр Герешко, художній керівник студії «CineVIR» та учасники знімальної групи.

Окрім того, у рамках презентації відбулося обговорення новацій, які є сьогодні в українській кіноіндустрії, та, зокрема, про таке явище, як «ужгородський кінобум». За «круглим столом» зібралися відомі закарпатські кінознавці, продюсери, оператори та інші.

Олександр Герешко розповів, що сьогодні досить важко знайти сценарій некомерційного ґатунку. «Тому ми раді, що Дмитро Кешеля довірив нам екранізувати його роботу. Минулого року я попросив його написати для нас сценарій, натомість отримав пропозицію зняти саме «Дерево, яке посадив ангел».

Виконавець головної ролі Віталій Голуб подякував авторам фільму за можливість отримати неповторний досвід. «На знімальному майданчику панувала дуже приємна атмосфера, а із професіоналами знімальної команди було дуже цікаво працювати», - розповів В. Голуб.

За словами О. Герешка, фільм незабаром з’явиться на російськомовних каналах (стрічка знята російською).

«Це правдива історія, мені розповів її знайомий 20-30 років тому, він працював у дипломатичному посольстві у Будапешті, - зізнався про сюжет фільму Дмитро Кешеля. – У нього була така домовленість із дівчиною: зустрітися, коли зацвіте сакура. Проте відповідну телеграму («Приїжджай, зацвіла сакура») сприйняли як шпигунську домовленість. Це комічно зараз звучить, але тоді історія наробила шуму і запам’яталася мені».

Щодо враження від екранізації, Д. Кешеля зауважив: «Вони його зробили ще цікавіше, ніж я сам собі уявляв. А це – зупинися, мить, ти прекрасна. Мені дуже приємно, я вдячний за цю роботу».


Джерело:Ужгородський прес-клуб

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.