Виноградівщина дала перші урожаї полуниці (ВІДЕО)

  Червоні, стиглі, вітамінні й запашні перші полуниці дозріли на Закарпатті. На одному кущику – солодкі ягоди, ще зелена зав’язь та навіть цвіт.

На Виноградівщині - цілі гектари корисної смакоти. Перші доспілі полуниці на городі Олени Кривди з’явилися два тижні тому. Цьогорічний урожай на диво щедрий, але поки досхочу не наїлися діти з онуками, вітамінні ягоди жінка не продавала.

 

Ягідна краса вимагає важкої праці цілий рік. Восени розсаду полуниці поливали двічі на день. Навесні пололи й обкопували. Грядки удобрювали перегноєм, а не хімікатами.

 

І ягоди мають лікувальні властивості - помічні при кишково-шлункових хворобах. А щоб полуниця не бруднилася та не ріс бур’ян, землю між кущами встеляють соломою. Тому селяни не миють ягід, а їдять просто з городу.

 

На Виноградівщині теплий клімат і багато сонця, тож вітамінні ягоди у відкритому ґрунті дозрівають найшвидше в Україні.

 

Пік полуничного сезону - за тиждень. Із 10-ти соток щодня селяни збиратимуть 200 кілограмів. Нині продають по 25 гривень за кіло, а перші ягідки коштували 50 гривень. Ціна ще знижуватиметься. А попит на закарпатську, солодку й екологічно чисту полуницю є завжди.

 

А найсмачніший на Закарпатті - останній полуничний урожай – у червні. Ягідки дрібні, зате солодкі, як мед. Саме з них готують джеми і компоти.

 

 

Світлана Ковбиця, «ФАКТИ», ICTV

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.