Бочка для виноградівського фестивалю

У Виноградові тривають активні приготування до найбільш видовищного масового народного гуляння – фестивалю виноградарів-виноробів «Угочанська лоза». Свої корчаги та бутлі із сонячним напоєм готують не тільки місцеві винороби, але й численні гості з Берегова, Мукачева та інших районів Закарпаття. Сюрпризом ювілейного фесту на цей раз стане іменна бочка депутата Верховної Ради України Івана Бушка. Її спеціально для народного обранця виготовили відомі на всю країну боднарі села Шаланок.

 

Оригінальний виріб прикрасили зображенням українського парламенту. А наповнили дубову ємність дворічним вином Мерло у цьому ж селі зі старовинних підвалів, у яких свого часу зупинявся і провів останній сейм перед боєм вождь куруців Ференц Ракоці.

 

Нардепівську бочку доставлять із Шаланок до Виноградова вузькоколійкою цієї суботи туристичним маршрутом «Анці Кушницької». А продегустувати напій з неї можна буде в неділю у парку Перені, де відбуватимуться головні дійства фестивалю.

 

Прикметно, що Іван Бушко, працюючи в парламентському комітеті з розвитку туризму, не тільки сприяє відродженню виноробства у краї, але й сам показує приклад, займаючись вирощуванням виноградних грон. У його невеликому присадибному винограднику під Чорною горою щороку чудово плодоносять Лора, Подарунок Запоріжжю, Талісман, Кишмиш променистий, Кодрянка, Кеша, Кобзар, Вікторія..- усього до півтора десятка столових традиційних , а також сортів нової селекції. Отож у день фестивалю, можна буде не лише почастуватися вином від нардепа, але й дізнатися з перших уст про сучасні секрети вирощування винограду.

Новини Виноградівщини

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.