Студенти-фізики УжНУ у День музеїв насолодилися багатством історії краю

 

Викладачі кафедри історії України забезпечують читання курсів «Історія України» та «Історія української культури» на всіх факультетах університету. Крім викладання нормативних курсів, проведення лекцій та практичних занять, вони проводять серед студентства виховну та культурно-масову роботу.

 

Це втілюється в організації екскурсій музейними установами міста, відвідуванні різноманітних культурних заходів, презентацій, проведенні бесід, що приурочені видатним діячам та історичних подіям, влаштуванні виїздів до культурних об’єктів області.

 

18 травня доцент кафедри історії України Юрій Данилець організував для частини студентів 1-го курсу фізичного факультету екскурсію до Закарпатського краєзнавчого музею та Закарпатського музею народної архітектури і побуту. Саме 18 травня музейники відзначали Міжнародний день музеїв. Студенти з зацікавленням оглянули експонати «старого села», прослухали кілька виступів народних колективів, відвідати Шелестівський храм, де почули від викладача детальну розповідь про його історію.

 

Потім присутні ознайомилися з експонатами кімнати тортур в Ужгородському замку, переглянули колекції народного одягу, музичних інструментів, природи та історії краю різних періодів. Екскурсія викликала значне зацікавлення у студентів.

 

 

УжНУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.