На Хустщині громадяни здають у міліцію зброю (ФОТО)

У травні на території області проводиться місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів, під час якого громадяни мають можливість добровільно позбутися своїх незаконних арсеналів.

Основною метою місячника є доведення до громадськості існуючих норм чинного законодавства щодо відповідальності за незаконне зберігання та звільнення від неї за добровільну здачу незаконної зброї. Вжиті агітаційні та роз'яснювальні заходи сприяли тому, що жителі Хустщини добровільно здали в міліцію 7 одиниць вогнепальної зброї.

 

Згідно статті 263 частини першої Кримінально кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, а частина третя цієї статті звільняє від кримінальної відповідальності особу, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Нагадаємо, що термін для добровільної здачі зброї у жителів Хустщини діє до 31 травня 2013 року.

 


Агнеса КУРТЯК,

Хустський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.