Випускникам математичного факультету УжНУ вручили дипломи бакалаврів, спеціалістів і магістрів (ФОТО)

Одними з перших в УжНУ дипломи отримали випускники математичного факультету. Урочисте вручення відбулося в переповненій аудиторії: привітати вже колишніх студентів прийшли їхні батьки, друзі, колеги, викладачі. Бажали щасливого старту в дорослому житті, а також вмілого застосування знань, здобутих під час навчання.

Дипломи з відзнакою вручав Федір Шандор, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи. Під час вітального слова він повідомив приємну новину для всього факультету: з 27 травня продовжено IVрівень акредитації на 10 років за спеціальностями математика і прикладна математика, що дає змогу успішно зараховувати абітурієнтів на навчання і продовжувати випуск бакалаврів, спеціалістів та магістрів. «На математичному дружний колектив. І якщо є хороший командний дух, значить будуть і хороші студенти», - зазначив проректор.

Заступник декана з виховної роботи Анатолій Штимак, який разом з випускниками організовував свято вручення дипломів, подякував студентам за успішне виконання комплексних контрольних робіт, що також суттєво впливає на підтвердження відповідного рівня акредитації.

Від імені кафедр, професорсько-викладацького складу студентів вітали Василь Маринець, завідувач кафедри диференціальних рівнянь та математичної фізики, доктор фізико-математичних наук, професор, Ігор Шапочка, в. о. завідувача кафедри алгебри, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Андрій Моца, завідувач кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Микола Маляр, завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики, кандидат технічних наук, доцент, Олександр Кузка, завідувач кафедри cистемного аналізу та теорії оптимізації, кандидат фізико-математичних наук, доцент.

Олександр Кирилюк, в. о. декана математичного факультету, доцент вважає, що для бакалаврів одержання дипломів – це лише перший крок, а для спеціалістів і магістрів – вирішальний етап і початок самостійного життя.

На вручення запросили одного з перших випускників факультету, кандидата фізико-математичних наук Степана Поляка. Він порівняв працевлаштування тодішніх і сучасних студентів, а також говорив про відомих випускників факультет. Він наголосив, що з них понад 100 кандидатів наук, 19 відомих докторів наук. До того ж, вперше за історію вишу ректором УжНУ є випускник математичного факультету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук.

Микола Маляр, завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики, кандидат технічних наук, доцент, який останні сім років очолював колектив математичного факультету, подякував студентам за те, що витримали нелегкий шлях навчання: «Сподіваюся, що ви будете пишатися своєю освітою. Тепер ви самостійні, дитинство закінчилося у школі, юність – в університеті».

Студенти висловили слова вдячності своїм мудрим наставникам та батькам, вручили викладачам подяки і квіти. Пригадали й приємні миті навчання та відпочинку: кожна група підготувала слайд-шоу фотографій про свої університетські роки. Викладачі побажали їм не забувати альма-матер, а в майбутньому, приводити своїх дітей вчитися на математичний факультет, що до речі, є вже доброю традицією.

Наразі всіх бакалаврів, охочих до продовження навчання, чекає вступ на 5-й курс. Для цього потрібно занести необхідні документи у приймальну комісію. А студентів, які одержали диплом з відзнакою чекає ще одне святкове вручення, яке відбудеться 4 червня на площі Театральній.

 

 

 

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

Фото Ольги Півкач

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.