Онкологів УжНУ відмітили медики Європи

Основні теми пленарних засідань — проблеми ранньої діагностики та лікування раку підшлункової залози, печінки, жовчних протоків та жовчного міхура, рак стравоходу та шлунку, колоректальний рак, а також стромальні пухлини шлунково-кишкового тракту. Значу увагу конгрес приділив пошуку оптимальної  лікувальної тактики та ефективних комбінацій сучасних хірургічних технологій з методами променевої та хіміотерапії з використання таргетних препаратів.
 
 Наочно доведена необхідність широкого впровадження в клінічну практику новітніх молекулярно-генетичних технологій з метою визначення маркерів чутливості (або не чутливості) пухлин до таргетних препаратів.  Висока вартість цих діагностичних методів компенсується можливістю обґрунтованої відмови від застосування високовартісних, токсичних препаратів.   Таким чином, в комбінованому та комплексному лікуванні пухлин шлунково-кишкового тракту зроблений ще один крок у бік індивідуалізації та персоналізації лікувальної тактики. Консенсусами провідних фахівців, спираючись на принципи доказової медицини, внесені зміни до клінічних рекомендацій.
 
 Наш університет представив на конгресі кандидат медичних наук, доцент С. В. Жеро зі стендовою доповіддю «Colorectal cancer as a second malignancy in patients with chronic myeloid leukemia – frequency and treatment tactics». Роботу виконано на кафедрі променевих методів діагностики, клінічної онкології, анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО УжНУ (зав. кафедрою – проф. Є.С.Готько) у співпраці з фахівцями кафедри онкології Запорізької медичної академії післядипломної освіти (проф. О.О Ковальов.) та Дніпропетровського обласного онкологічного диспансеру. За підсумками презентації стендової доповіді та її обговорення доповідачу присуджено один з семи Travel Grant  від ESMO (Європейського співтовариства медичних онкологів). Матеріали роботи вийшли друком у Annals of Oncology – провідному онкологічному виданні Європи.
 
 Варто зазначити активну участь фахівців кафедри променевих методів діагностики та клінічної онкології у міжнародному науковому та клінічному співробітництві, багатоцентрових клінічних дослідженнях, регулярну участь керівника кафедри – проф. Є.С. Готька у конгресах провідних міжнародних онкологічних співтовариств (ASC)

Джерело:УжНУ
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.