В Ужгороді пройшов круглий стіл про питання працевлаштування студентів-інвалідів (ФОТО)

29 травня 2013 року Закарпатським регіональним центром соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації “Вибір” в приміщенні малого залу Закарпатської облдержадміністрації було проведено Круглий стіл на тему «Сучасні аспекти працевлаштування студентів-випускників з інвалідністю».

Мета Круглого столу - надання інформації випускникам вищих навчальних закладів Закарпатської області щодо права на трудову зайнятість та особливості працевлаштування людей з інвалідністю.

 

Проблема безробіття молоді з інвалідністю є однією з найактуальніших на сьогодні. Закінчення навчального закладу несе за собою невизначеність з місцем роботи за фахом, або взагалі її відсутність. Роботодавці часто висувають умови, які не можуть задовільнити молодь: умови праці, графік роботи, відсутність досвіду роботи. Це

пояснюється тим, що потрібні досвідчені працівники, а досвіду роботи у молоді, яка нещодавно закінчила навчальний заклад, ще не має. Саме це і зумовлює значне безробіття молоді з інвалідністю.

 

Участь у заході прийняли випускники ВНЗ з інвалідністю та їх батьки, депутат, заступник голови обласної ради – Сербайло А. А, помічник Ковача В.І.- депутата Верховної ради – Алла Кохан, представники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту освіти і науки, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Закарпатського обласного центру зайнятості, Громадської ради при ОДА та ЗМІ.

 

Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло підкреслив, що на сьогодні діє затверджена обласна Програма зайнятості, якою визначено Програму створення робочих місць, у тому числі і для інвалідів.

 

Директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич ознайомив присутніх з ситуацією на ринку праці Закарпаття та закликав представників органів влади до тісної співпраці, результатом якої повинно стати поліпшення ситуації з працевлаштуванням осіб з інвалідністю. Натомість, усім випускникам побажав не втрачати оптимізму та обов’язково знайти гідну роботу з достойною заробітною платою, а у випадку виникнення ускладнень при працевлаштуванні – скористатись допомогою спеціалістів служби зайнятості.

 

Представник Департаменту освіти і науки - Василь Телеп акцентував увагу присутніх на працюючі при Вузах Закарпаття відділи працевлаштування, основною функцією яких є допомога випускникам вищих навчальних закладів у працевлаштуванні.

 

 

За результатом проведення Круглого столу прийнято резолюцію в котрій відзначено необхідність висвітлення у ЗМІ проблеми подолання стереотипів щодо можливостей інвалідів до навчання та праці. На державному рівні необхідно запропоновати ряд заходів, щодо створення умов для підготовки кваліфікованих фахівців і робітників відповідно до умов сучасного виробництва. Держава, в свою чергу, повинна виконувати задекларовані у молодіжному законодавстві гарантії, приймати та реалізовувати регіональні молодіжні програми.

 




 

"Анонс Закарпаття"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.