Олег Проскуряков:: Готуємо документи для передачі Музею лісу та сплаву на баланс Мінприроди

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, 27 червня, під час візиту до Закарпаття прокоментував ситуацію щодо відновлення Музею лісу та сплаву, що на Міжгірщині.

- Позиція міністерства чітка – будемо працювати над відновленням Музею лісу та сплаву. Готуємо документи для передачі Музею лісу та сплаву на баланс Мінприроди. Наразі ми чекаємо на погодження документів від Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Мінфіну України. Кінцеве рішення має прийняти Кабінет міністрів України. Опісля проходження цієї процедури вже зможемо говорити більш конкретно про фінансування музею, - зазначив Олег Проскуряков.

За підрахунками фахівців, на відновлення об’єкту потрібно близько 15 мільйонів гривень. Перш за все, наголосив Міністр екології та природних ресурсів України, кошти спрямують на відновлення та укріплення плотини унікальної гідротехнічної споруди музейного комплексу.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року Олег Проскуряков відвідав Музей лісу та сплаву на Міжгірщині та пообіцяв особисто сприяти у відновленні об’єкту.

Довідково. Музей, що знаходиться на території національного природного парку «Синевир» (Міжгірський район), двічі руйнували повені у 1998 та 2001 роках. Залишилася лише третина комплексу - наземна частина. Наразі тут відсутнє електро-, водопостачання, водовідведення та зв’язок. Близько 3-ох кілометрів дороги у напрямку до музею потребує капітального ремонту. Об’єкт намагалися відновити, проте з 2008 року роботи було призупинено.

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.