Студентським мером Закарпаття обрано представницю Інституту іноземної філології УжНУ

Студентським мером Закарпаття стала Ольга Гатнер. Це студентка Інституту іноземних мов УжНУ. Впродовж року Ольга, разом з 10 новообраними членами «магістрату» допомагатимуть формувати молодіжну політику Ужгорода та краю загалом.

 

Вибори студентського мера і магістрату – традиційна складова чотириденного студентського фестивалю “Студреспубліка”. Цьогоріч захід відбувся вже вп’яте і зібрав разом понад 450 учасників. Молодь жила в наметовому містечку з власними законами, розпорядком дня і навіть паспортами, без яких на територію фестивалю — зась.

Крім відпочинку і засмаги учасники заходу мали можливість ще й навчитися новому та реалізувати себе, адже тут проходили різноманітні тренінги, субфестивалі, конкурси і дебати на різні теми. Крім того, молодь мала можливість отримати досвід в політиці, адже в останній день фестивалю відбулися вибори студентського мера та магістрату.

Щоб “прийти до влади” кандидати представляли власну програму дій, агітували, пройшли через публічні дебати, давали передвиборчі обіцянки.Все, як в реальному житті.

Ольга Гатнер запевнила електорат, що впродовж всього року організовуватиме для республіканців чимало розважальних заходів, щоб студенти не переставали підтримувати дружні стосунки. Крім того, дівчина пообіцяла зробити сам фестиваль «якіснішим» - вирішити питання з душовими кабінками та біо-туалетами, покращити якість харчування.

Організатори сподіваються, що таке несерйозне на перший погляд моделювання в подальшому матиме серйозні наслідки і висловили надію, що з молодих політиків студентства в подальшому виросте політична еліта області і навіть країни.

Цьогорічними експертами дебатів виступили поважні гості фестивалю: нардеп від УДАРу Валерій Пацкан та лідер всеукраїнської «Студреспубліки» Павло Вікнянський.

В.Пацкан попросив кандидатів серйозніше ставитись до обіцянок, які вони дають і порадив організаторам запровадити нововведення, згідно з яким мер студентства ніс би певну відповідальність за популізм.

Тож, мера обрано і понад 450 студентів закарпатських вузів їдуть додому. Студентську республіку офіційно закрито, але ж студентське літо продовжується.


 УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.