З нагоди відзначення 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі до Рахівської РДА завітали представники духовенства

26 липня в райдержадміністрації відбувся круглий стіл із представниками духовенства району з приводу відзначення 1025-ї річниці Хрещення Русі. Адже відповідно до Указу Президента України Днем хрещення Київської Русі – України визначено 28 липня. За православним календарем цього дня також вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

 

Відкрив обговорення заступник голови РДА Юрій Бендак, який зазначив, що тема досить благодатна, відзначення такої дати дає змогу подолати багато непорозумінь навіть на міжнаціональному рівні та досягти згуртованості. Саме тому ця подія є зразком духовного і культурного злету та запорукою успішної демократичної модернізації українського суспільства, як і зазначав Президент України Віктор Янукович. А державна політика, яку впроваджують за дорученням Глави держави та за участі духовенства, і надалі буде спрямована на створення сприятливих умов для діяльності усіх конфесій, забезпечення рівних прав і можливостей для всіх релігійних організацій, миру та злагоди у релігійному середовищі.

 

Про порядок відзначення річниці в Україні, зокрема на Закарпатті присутнім розповів в.о. начальника відділу зв’язків з громадськими організаціями, засобами масової інформації та з питань внутрішньої політики апарату РДА Віталій Дячук. Представники духовенства відгукнулися на обговорення, особливу увагу звернувши на залучення молоді і донесення до неї тих цінностей, які відображені у релігії та вшануванні знаменних дат. Керівники релігійних організацій та церков поділились із присутніми своїм баченням даної події та тими заходами, які були заплановані на святкування у їхніх громадах.

 

Окрему увагу приділили присутні міжетнічній та міжконфесійній різноманітності, яка зустрічається на Рахівщині та Закарпатті. Під час розмови дійшли до висновку, що запорукою якісного духовного розвитку має бути все ж терпимість та толерантність.


Рахівська РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.