Перший санітарний гелікоптер вже восени з’явиться на Закарпатті

 

Наразі область готується до старту роботи санавіації. Про основні кроки у цьому напрямку у понеділок, 29 липня, говорили на нараді за участі в.о. голови Закарпатської обласної адміністрації Ігоря Свища.

 

Наразі мова йде про вертоліт моделі Мі-2. Підприємство-орендодавець відповідатиме за льотний персонал та технічне обслуговування, область же повинна буде забезпечити медичну складову (у тому числі кваліфікованих лікарів), місце для постійної стоянки, охорону гвинтокрила та облаштування вертолітних майданчиків.

 

Вертоліт при потребі зможе розвивати швидкість до 250 км/год, що дасть можливість швидко потрапляти навіть у найвіддаленіші населені пункти краю. Окрім того, у ньому вже передбачено місце для перевезення лежачих хворих, завдяки чому гелікоптером можна буде транспортувати навіть людей в особливо важкому стані.

 

Розпочати роботу санітарної авіації на Закарпатті планують восени. У ці дні обласна адміністрація разом із профільними управліннями готується до облаштування спеціальних посадкових майданчиків по всій області. Основою для них можуть бути рівнинні території, придатні для облаштування майданчиків, як містах, так і у віддалених гірських населених пунктах. Особливу увагу в цій роботі приділятимуть територіям, популярним серед туристів. Це і гірськолижні курорти, і місця екстремального та, відповідно, небезпечного відпочинку. Попередньо, згідно з прогнозами Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги, протягом року вертоліт здійснюватиме близько 60 вильотів.

 

- У нашої області уже давно назріла потреба в подібному медичному транспорті. Особливості нашого краю, чимала кількість сіл, до яких вкрай важко дістатися у короткі терміни, популярність особливо небезпечного гірського туризму. Усі ці фактори разом створювали чимало труднощів для наших медиків. Зараз же, маю надію, цих перешкод стане менше, - відзначив на нараді в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо.

 

 

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.