Архієпископ Феодор провів зустріч з керівником УжНУ

Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський в ректораті УжНУ провів робочу зустріч з ректором університету, доктором технічних наук, професором Федором Ващуком.

 

У ході діалогу ректор зауважив, що сучасна молодь потребує духовного розвитку та уваги до моральних принципів. У свою чергу владика Феодор розділив спільні погляди про можливість гармонійного поєднання виховання молодих людей в спільних науково-богословських дослідних питаннях.

 

Також були обговорені пропозиції щодо підписання договору про співпрацю між Мукачівською Православною єпархією та УжНУ.

 

Ректор проф. Ф. Ващук також розповів архієпископу про намір відкрити в УжНУ три музеї – археологічний, музей стародруків та музей університету. Натомість архієпископ Феодор передав ректору видання єпархіального Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), директором якого є кандидат історичних наук УжНУ Ю.Данилець – тритомне зібрання творів відомого богослова і вченого, подвижника благочестя Православної Церкви на Закарпатті в XX столітті, духівника Свято-Миколаївського жіночого монастиря, архімандрита Василія (Проніна).

 

Враховуючи роль о. Василія (Проніна), ректором запропоновано на належному рівні відзначити в університеті внесок Проніна у розвиток закарпатської науки та духовності.

 

Також проф. Федір Ващук дав доручення організувати в УжНУ наукову конференцію, присвячену дослідженням праць та наукової спадщини архімандрита Василія (Проніна).

 

Ректор УжНУ та священнослужителі обговорили й можливості спільного облаштування скверу святої Тетяни. Сквер поблизу УжНУ, яким, за рішенням влади, опікуватиметься університет, незабаром приведуть до ладу. Наразі в УжНУ збирають ідеї щодо майбутнього вигляду скверика – оголошено відповідний конкурс. У контексті цього на зустрічі обговорили можливість допомоги Єпархії у облаштуванні скверу. Як відомо, за пропозицією проф. Ф. Ващука сквер назвали іменем святої великомучениці Тетяни – покровительки студентства.

УжНУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.