Церква завжди підтримувала екс-губернатора Закарпаття Івана Різака

 

Владики єпархій Закарпаття звернулися до керівників держави – Президента України, Голови Верховної Ради та прем’єр-міністра - з приводу подій, які відбулися останнім часом у Закарпатті.

Подаємо текст звернення повністю:

"20 травня цього року було ув'язнено колишнього голову обласної державної адміністрації Івана Михайловича Різака. З огляду на обставини, при яких це відбулося, а також на стан здоров'я відомої в краї людини, колишнього народного депутата і керівника виконавчої влади області, дана подія викликала неоднозначне сприйняття серед наших вірників. Чимало служителів церкви та простих мирян звертаються до нас зі своїми сумнівами, роздумами і непростими запитаннями. Звернулася до нас і родина затриманого Івана Різака, яка з молитвами і болем страждань шукає захисту і просить допомоги у Церкви Христової.

Несучи людям світло Божого Слова, проповідуючи милосердя Господнє, ми не можемо не відгукнутися на людське горе цієї родини. Тим більше, що ми також добре знаємо Івана Різака як доброчесну, щиру і законослухняну людину, патріота свого краю, який народився і виріс на закарпатській землі, зробив чимало корисних справ для розвитку області, завжди допомагав нашим єпархіям, підтримував міжконфесійний мир та злагоду.

Звертаючись до Вас, ми не ведемо мову про Івана Різака як колишню посадову особу, політика чи громадського діяча, а як про християнина і людину з підірваним здоров'ям, а також про його сім'ю, котра з горем і відчаєм сприйняла біду, що спіткала їх люблячого сина, чоловіка, батька і брата.

Тому, знаючи Вашу доброту, людяність і чуйність, віддаючи шану Вашій державній мудрості та справедливості, закликаємо Вас проявити гуманність і милосердя та посприяти звільненню з під арешту Івана Різака, давши йому можливість, як це робиться у всіх цивілізованих країнах, не втратити своє здоров'я і життя, а також чесно довести свою непричетність до того, у чому його звинувачують.

Ми віримо, що такий крок лише зайвий раз підкреслить Вашу благородну вдачу, справедливість, Вашу щиру відданість християнським цінностям.

 

Благослови Господь Вас і Ваші добрі справи!

З глибокою пошаною:

 

Єпископ Мукачівської і Ужгородської єпархії Української Православної Церкви Агапіт

Архієпископ Хустської і Виноградівської єпархії Української Православної Церкви Іоанн

 

 

Голова Синоду Закарпатської Реформатської Церкви, єпископ Горкаї В.С.

Світогляд

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.