У Закарпатській прокуратурі з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено координаційну нараду

Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів на транспорті на якій підбито підсумки стану виконання правоохоронними органами Закарпатського транспортного регіону вимог антикорупційного законодавства за 7 місяців 2013 року.

 

Встановлено, що не зважаючи на вжиття певних заходів організаційно-практичного характеру щодо протидії корупції на транспорті кримінально-правовими засобами, необхідних зрушень у цій сфері не досягнуто.

Протягом поточного року Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів на транспорті зареєстровано лише одне кримінальне провадження за фактом одержання лікарем-терапевтом ДЗ «Вузлова лікарня ст. Королево» хабара в розмірі 1000 грн. за оформлення листків непрацездатності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).Вказане кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено слідчим прокуратури до Виноградівського районного суду.

Однак при цьому не відповідає сучасним вимогам законодавства робота оперативних підрозділів лінійних відділів транспортної міліції щодо виявлення кримінальних корупційних правопорушень у відповідності до вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність».

Потребує активізації робота всіх правоохоронних органів на транспорті по виявленню та документуванню корупційних правопорушень, відповідальність за які передбачена законодавством України про адміністративні правопорушення.

З метою підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності та корупції, їх профілактики у транспортній сфері, координаційна нарада постановила провести комплекс конкретних заходів, спрямованих на запобігання і протидію корупції у сфері залізничного транспорту, на виявлення фактів хабарництва посадовими особами контролюючих органів на транспорті.

 

 

І. Сєхін,

Закарпатський прокурор з нагляду

за додержанням законів у транспортній сфері

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.