На Виноградівщині Міжнародний день молоді відзначили туристичним походом (ФОТО)

Соціальні ініціативи Президента України спрямовані на популяризацію здорового способу життя серед дітей і молоді. З метою залучення молоді до занять спортом, популяризації спортивного туризму як найбільш масового і доступного виду спорту, пропаганди здорового способу життя, а також, в рамках відзначення Міжнародного дня молоді, за підтримки Виноградівської районної державної адміністрації, молодіжною групою Виноградівщини здійснено туристичний похід в с. Новоселиця Виноградівського району.

 

Саме тут, на території села знаходиться найвища гора району – Фрасин (821 метр над рівнем моря) та унікальні пам’ятки природи. Окрасою і гордістю села є два музеї. Серед них - монументальна пам’ятка архітектури та живопису ХVІІ століття - старовинна дерев’яна turpohid5Церква Успіння Пресвятої Богородиці, водночас вона є найменшою дерев’яною церквою готичного стилю на території Закарпаття. Стіни та склепіння розписані у XVIІ ст. малярами галицької живописної школи і у XVIII ст. - місцевими закарпатськими малярами. Нині церква діє як музей.

 

Після змістовної екскурсії, яку провела директор етнографічного музею Наталія Вамош, учасники туристичного походу організовано вирушили долати гірську вершину Фрасин.

 

turpohid6Протягом туристичного маршруту, молодіжну групу супроводжували начальник відділу молоді та спорту, управління освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації Терезія Тодавчич, художній керівник будинку культури с. Новоселиця Рацин Іван Петрович, лісник Барничко Михайло Михайлович, які водночас знайомили учасників з мальовничою гірською місцевістю, розповідаючи при цьому багато цікавих історичних переказів і легенд.

 

Насамкінець, всі охочі мали змогу спробувати місцевої цілющої води із природного джерела та посмакували спеченим салом на вогні.


Про це "Анонс Закарпаття" повідомили у Виноградівській РДА

 


 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.