У Рахові відбулося засідання круглого столу «Діти-майбутнє України» (ФОТО)

В рамках реалізації у регіонах завдань, доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону 14 серпня за участі голови райдержадміністрації Дмитра Андріюка відбулося засідання круглого столу «Діти-майбутнє України».

 

Обговорили питання щодо забезпечення кожній дитині можливостей для всебічного розвитку творчих здібностей, а також про забезпечення сімейного затишку кожній дитині та проблеми соціальної роботи в сім’ях, в яких виховуються діти з особливими потребами.

 

З метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти-майбутнє України» – «Кожній дитині – всебічний розвиток» управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з керівниками установ освіти веде активну роботу щодо виявлення обдарованих дітей серед вихованців загальноосвітніх закладів і подальшого розвитку їх інтелектуальних та творчих здібностей. Здібності людини не дані безпосередньо, ми опосередковано довідуємося про них лише у ході навчально-виховного процесу шляхом діагностування та спостереження за школярами, – зазначила в.о. завідувача методичним кабінетом при управлінні освіти, молоді та спорту Тетяна Піцура.

 

Одним з найважливіших завдань для реалізації ініціатив Президента України є створення умов для охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70 % дітей шкільного віку впродовж найближчих двох років. Тому, першочерговим завданням є сприяння збільшенню кількості вихованців позашкільних установ, введення нових гуртків (зокрема, хореографічний, естрадно-мистецьких), розширення мережі позашкільних закладів, які сприяють організації змістовного дозвілля, забезпечують умови для духовного, інтелектуального, фізичного розвитку дітей.

 

Впродовж останніх років, не менш важливим є питання, що стосується захисту прав дітей, в тому числі дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування перебуває на особливому контролі держави, а також і самого Президента України.

 

В районі здійснюються практичні кроки щодо реалізації підтримки державної політики на виховання дітей у сімейних формах виховання. Так, налічуються 8 прийомних сімей, в яких виховуються 12 дітей.

 

Одним із основних напрямків діяльності районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є здійснення роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, шляхом їх виявлення, обліку, вивчення потреб, надання соціальних послуг та забезпечення, за необхідності, соціального супроводу.

 

Питання, які сьогодні були винесені на розгляд круглого столу актуальні та потребують всебічного вивчення. Виходячи із завдань, доручень Президента України порушених у нових соціальних ініціативах «Діти-майбутнє України», ми бачимо важливість і необхідність вироблення стратегії розвитку держави з даних питань, – зазначив Дмитро Андріюк.


 Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Рахівській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.