На Ужгородщині незабаром запрацює ще один міні-завод із розливу мінеральної води

Санаторний комплекс «Деренівська купіль» у Н.Солотвині унікальний тим,що дозволяє його гостям поряд з активним відпочинком пройти курс оздоровлення чи лікування. Голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида під час знайомства із ходом будівельних робіт на комплексі відвідав і майбутній міні-завод з розливу мінеральної води,який знаходиться поруч із санаторним комплексом. Разом із ним цехи міні-заводу оглянув голова Ужгородської райдержадміністрації Віктор Ледіда.

 

«Деренівська купіль» матиме яскраво виражену лікувально-оздоровчу орієнтацію,оскільки функціонуватиме на базі використання лікувальних властивостей кременистих мінеральних вод. У своїй роботі, зокрема, у лікувальних цілях, використовуватимуться 2 свердловини мінеральних вод – 544-та та термальна. Роботи на міні-заводі вже на стадії завершення. Незабаром лікувальну воду розливатимуть у пляшки, і її можна буде спробувати і за межами санаторного комплексу.

 

До речі, термальна вода - одна з найбільших за вмісту кремнію в Європі, використовується як при питному лікуванні, так і у вигляді ванн. На подібних водах функціонують курорти Мон-Дор у Франції, Вісбаден в Німеччині, Карлові Вари в Чехії.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Ужгородській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.