Державна екологічна інспекція закликає всіх бути обережними при поводженні з вогнем

Зі встановленням спекотної погоди збільшується ймовірність виникнення пожеж, особливо в лісах, парках,господарських угіддях та на території приватного сектору. В результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні та інші властивості лісу, знищується фауна і флора.

Основною причиною виникнення пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах,вздовж доріг. Сильні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення.

 

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає всіх краян та гостей Закарпаття, перебуваючи в лісі, паркових зонах або в інших місцях відпочинку, не розводити багаття, не кидати непогашені сірники,недопалки, не випалювати суху траву, стерню.

 

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність ст.77 за порушення вимог пожежної безпеки в лісах у вигляді штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 грн.) і на посадових осіб – від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-170 грн.).

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.