На Перечинщині відбулась серпнева освітянська колегія (ФОТО)

Новий навчальний рік для школярів розпочинається 1 вересня. А для освітян вже традиційно його початок знаменується серпневою педагогічною колегією, яка у нинішньому році проходила 29 серпня, в районному будинку культури. Участь у заході взяли також голова районної державної адміністрації Петро Грицик та голова районної ради Анатолій Перцев, методист обласного методичного центру при Департаменті освіти й науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Андріана Лукач.

Серпнева колегія – це підбиття підсумків за минулий навчальний рік, визначення перспективних планів роботи педагогів на новий навчальний рік, влиття у педагогічну когорту молодих спеціалістів, цікаві зустрічі, обмін думками, враженнями.

Як спрацювали у минулому році, над якими проблемними питаннями доведеться працювати у 2013 – 2014, про готовність закладів освіти району інформувала начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Марина Ігнатижак. В обговоренні основного питання взяли участь директори і вчителі районних шкіл, методисти відділу освіти та дошкільних навчально-виховних закладів.

У роботі колегії взяв участь голова районної райдержадміністрації Петро Грицик, який акцентував увагу присутніх на проблемах, які хвилюють суспільство району, адже питання рівня освіти посідають чи не найвагоміше місце у різних сферах життєдіяльності громади. Яким у перспективі може сформуватися майбутнє шкільної освіти, які стратегії будуть пріоритетними і, яке місце посідають у навчальній системі вчитель, учень, батьки, влада в цілому – ці та інші питання окреслив Петро Васильович у своєму виступі:

- Початок нового навчального року – це точка відліку, яка є визначальною у проведенні всього навчального процесу. Як підготувалися школи району прийняти своїх учнів та багато інших

моментів в освітній галузі району ми повинні сьогодні обговорити. Адже належна підготовка до нового навчального

року – це завдання, яке поставив перед нами Глава держави. Крім того, Петро Грицик привітав освітян району із початком нового навчального року, висловив вдячність за терпіння, мудрість, сумлінність у виконанні високої місії – виховання підростаючого покоління та побажав педагогам здоров’я, благополуччя, старанних, вдячних учнів і справжніх відкриттів та наукових перемог.

 

З початком нового навчального року учителів також привітав голова районної Анатолій Перцев, побажавши їм міцного здоров`я, натхненної праці та творчих успіхів!

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Перечинській РДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.