Прокуратура через суд оскаржує рішення Берегівської міськради про виділення земельної ділянки у охоронній зоні (ФОТО)

Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку з питань правомірності винесення рішення виконавчого комітету Берегівської міської ради від 29 вересня 2010 року, яким надано дозвіл для розміщення та будівництво квіткового магазину та кафе на орендованій земельній ділянці в м. Берегово.

 

Як повідомив Закарпатський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Ігор Сєхін, проведеною перевіркою встановлено порушення вимог законодавства України при укладенні договору оренди земельної ділянки між Берегівською міською радою та одним з товариств краю.

У липні 2010 року між Берегівською міською радою та місцевим товариством укладено договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,0174 га, що знаходиться під мостом автомобільної дороги, де всупереч чинному законодавству, без відповідного дозволу Служби автомобільних доріг Закарпатської області, вказаним товариством побудовано кафе - піцерію.

Крім цього, Службу автомобільних доріг України в Закарпатській області (про що вона неодноразово повідомляла Берегівську міськраду) позбавлено доступу до вказаного мосту для проведення його реконструкції, обстежень, тощо, які проводяться з метою запобігання виникненню аварійних ситуацій.

Відтак, Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері пред’явлено до Господарського суду позовну заяву про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки, яка наразі перебуває на розгляді.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.