На Перечинщині шукали шляхи вирішення проблем, пов’язаних з ромами

Проблеми, пов’язані із самовільною рубкою лісу громадянами ромської національності у селі Порошково, вирішували на нараді під керівництвом голови райдержадміністрації Петра Грицика. Участь у нараді взяли перший заступник голови державної адміністрації Оксана Ігнатижак, заступник голови райдержадміністрації Іван Погоріляк, прокурор району Олександр Братюк, начальник міліції Віктор Ребрей, начальник відділу Держземагентства Іван Голуб, Порошківський сільський голова Юрій Касинець, представники земельної інспекції.

На сьогодні, у Порошкові ми вже маємо проблему. Вона стосується не лише незаконної рубки лісу, але й самовільної забудови, крадіжок продуктів сільського господарського призначення тощо. Ми повинні якнайшвидше вплинути на цей процес, бо ситуація може стати некерованою. Ця проблема тягне за собою й ряд інших проблем. Так далі тривати не може, потрібно спільними зусиллями вжити ряд необхідних заходів для того, щоб покращити ситуацію в селі, - наголосив Петро Васильович.

За словами сільського голови Юрія Касинця, питання, що стосуються ромів – це проблеми, які не можна вирішити вже декілька років. самовільні забудови на пайових землях, знищення та крадіжки сільськогосподарської продукції, несанкціоновані рубки лісу – все це призводить до обурення жителів села. Окрім цього, інші випасають худобу на чужих земельних наділах, що приводить до постійних сварок та непорозумінь між мешканцями Порошкова.

Свої пропозиції стосовно вирішення проблем висловлювали учасники наради. Зокрема, начальник райвідділу міліції Віктор Ребрей повідомив про те, що зараз у Порошкові постійно будуть чергувати працівники міліції та патрулювати працівники ДАІ для того, щоб впливати та контролювати ситуацію на місці. А коли запрацює Порошківське відділення міліції, то робота правоохоронців повинна стати продуктивнішою у плані виявлення незаконних дій з боку жителів села.

Прокурор Перечинського району Олександр Братюк зауважив, що ситуація насправді не проста, і потребує індивідуального підходу. Тому потрібно детально вивчити ситуацію та діяти злагоджено, а головне в рамках закону.

Насамкінець Петро Грицик сказав: «Ми повинні спільними зусиллями зробити все можливе, щоб зупинити це свавілля з боку громадян ромської народності. Вони, не повинні дозволяти собі порушувати законодавство, і своїми діями викликати невдоволення у своїх односельчан».

За результатами наради головою райдержадміністрації дані конкретні доручення, з метою вирішення, в найкоротші терміни, проблемних питань та намічено спільний план дій, щоб уникнути загострення конфлікту та зняти соціальну напругу в населеному пункті.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Перечинській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.