Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Закарпаття

З 15 по 17 вересня у Закарпатській області з візитом перебував Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Так, 16 вересня у Мукачеві біля пам’ятника святих рівноапостольних Кирила і Мефодія відбувся святковий молебень очолюваний Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом. Також Святійший патріарх відвідав мукачівський храм Успіня Пресвятої Богородиці після його оновлення.

Цього ж дня Святіший Патріарх Філарет разом із Митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм, єпископом Ужгородським та Закарпатським Кирилом та іншими священнослужителями освятили фундамент та наріжний камінь храму Успіння Пресвятої Богородиці у Виноградові.

17 вересня після святкового молебню у храмі Трьох святителів, очолюваного Святійшим Патріархом Філаретом, відбулася наукова богословсько-історична конференція, присвячена 1150-літтю просвітницької місії святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Участь у конференції, також, взяв заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Михайло Попович. Він, зокрема, зазначив:

- У нашому регіоні міжконфесійна злагода є обов’язковою умовою для розвитку та забезпечення умов для реалізації прав і свобод громадян різних віросповідань. Це першочергове завдання при реалізації органами влади державної політики у сфері релігії. Подальше збереження в області атмосфери толерантності – це те, над чим нам спільно варто працювати.

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.