У Закарпатському Головному управлінні Міндоходів сформовано Громадську раду

При Головному управлінні Міністерства доходів і зборів в Закарпатській області утворено Громадську раду. Сьогодні, 19 вересня 2013 року, для формування її складу відбулись установчі збори.

 

Після указу Президента України й утворення Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби та Державної митної служби на Міністерство, а разом з ним і на його територіальні органи були покладені функції з адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Після того, як припинили своє існування Державна податкова служба в Закарпатській області та Чопська митниця, було розформовано громадські ради при цих установах. В зв’язку з утворенням нових відомств Міністерства, виникла потреба в формуванні нової єдиної Громадської ради.

 

Для участі в установчих зборах з метою формування Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області подали документи 28 громадських організацій, осередків, асоціацій та представники засобів масової інформації.

 

Склад громадської ради затверджено рішенням установчих зборів. Її очолив Суліма Володимир Васильович. Також було розглянуто організаційні рішення, такі як обрання заступників голови, їх буде п’ять – один перший й чотири просто заступники. Розподілять вони свої обов’язки по напрямкам: податковому, митному тощо.

 

Більшість членів ради вже мають досвід роботи у колегіальних органах, багато хто з них вже був членом колишніх громадських рад при податкових та митних органах області. Громадська рада запланувала провести наступне засідання найближчим часом, адже є чимало питань, які потребують вирішення.

 

Нагадаємо, що Громадська рада – це постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений з метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контрою за діяльністю органу, налагодження ефективної взаємодії органу з громадськістю, врахуванням громадської думки під час формування та реалізації державної політики. ЇЇ учасники здійснюють громадський контроль за діяльністю органів доходів і зборів області, сприятимуть врахуванню ними громадської думки та поліпшенню якості обслуговування платників податків й налагодженню партнерських відносин.

 Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.