Федір Ващук зустрівся з Міністром освіти Словаччини

Днями відбулася робоча зустріч Голови Ради керівників вищих навчальних закладів, наукових та освітніх установ Закарпатської області, доктора технічних наук, професора Федора Ващука із Міністром освіти, науки, дослідження та спорту Словацької Республіки Душаном Чапловичем

Зустріч відбулася за сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла України у Словаччині Олега Гаваші та Почесного консула України в Словаччині Станіслава Обіцкого, які також взяли участь у зустрічі.

Представниками України було піднято ряд важливих питань співпраці освітніх галузей двох держав, зокрема, Західного регіону України.

Олег Гаваші та проф. Федір Ващук наголосили на необхідності сприяння діяльності україномовних шкіл у Словаччині та можливості українцям, незалежно від місця проживання, навчатися у вищих навчальних закладах Словаччини безкоштовно та з отриманням стипендії. 

Докт. наук Душан Чаплович розповів, що ці питання вже вирішуються і незабаром очікуються відповідні рішення парламенту та уряду Словаччини.

Також Міністр Чаплович та відповідальні працівники міністерства поінформували про те, що парламентом Словаччини незабаром буде прийнято документ про безпосереднє визнання наукових ступенів та вчених звань між Україною та Словаччиною.

Як відомо, найближчим часом запланований візит прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо до України. Федір Ващук, як член президії Спілки ректорів України, запропонував у рамках зустрічі прем’єрів двох країн підписати договір про співпрацю між Спілкою ректорів України (голова – ректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Леонід Губерський) та Спілкою ректорів Словаччини – для того, щоб відкрити зелене світло для безпосередніх контактів між університетами двох країн. Міністром освіти Словаччини ця пропозиція була підтримана. 

 

На фото (зліва направо): Почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцкий, ректор ЗакДУ професор Федір Ващук, Міністр освіти, науки, дослідження та спорту Словаччини Душан Чаплович, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Словаччині Олег Гаваші.


Джерело:ЗакДУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.