В Берегові наварили рекордну кількість бограчу (ВІДЕО)

 Рекордну кількість бограчу наварили в Берегові. 2037 літрів національної угорської страви приготували спеціально до двох ювілеїв: 950-того Дня народження міста й 50-того фестивалю «Берег-Фест». Кулінарне досягнення вже зафіксували представники книги рекордів України. Бограч варили понад 8 годин за рецептом угорського кулінара. Казанець, ширина якого сягала майже 2ох метрів, розмістили на стадіоні «Дружба», де власне й відбувалося усе дійство. Родзинкою цьогорічного «Берег Фесту» стало справжнє ремісниче містечко, яке організатори створили завдяки співпраці з угорськими колегами. 35 народних умільців з Угорщини та Закарпаття не лише демонстрували свої доробки, а й проводили майстер-класи для усіх охочих опанувати давні промисли. Кульмінаційна частина «БЕРЕГ ФЕСТУ» розпочалася з урочистої ходи учасників та гостей свята. Опісля, за традицією, 4-ро незайманих дівчат, босоніж, чавили виноград різноманітні сорти якого городяни зібрали спеціально до свята з різних куточків Берегівщини. Говорить Йосип ТОРПОЇ, директор Центру україно-угорського регіонального розвитку

 

Тиса-1

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.