За порушення природоохоронного законодавства Солотвинське комунальне підприємство зобов"язано сплатити півмільйона гривень шкоди

У судовому засіданні прокуратура міста Ужгорода відстояла інтереси державної екологічної інспекції про стягнення півмільйона гривень шкоди, заподіяної внаслідок самовільного користування надрами Солотвинським комунальним підприємством.

 

Днями прокуратура міста Ужгорода взяла участь у розгляді справи за позовом прокурора Тячівського району в інтересах державної екологічної інспекції в Закарпатській області до Солотвинського комунального підприємства по водопостачанню.

За рішенням Господарського суду Закарпатської області, з Солотвинського комунального підприємства по водопостачанню стягнуто вказану суму, як шкоду, заподіяну порушенням природоохоронного законодавства. Прокуратура міста Ужгорода спільно з прокуратурою Тячівського району здійснюватиме контроль щодо належного виконання цього судового рішення.

Передувало цьому проведення спільної перевірки, яка встановила, що Солотвинське комунальне підприємство по водопостачанню, всупереч вимогам Кодексу України про надра, з 8 листопада по 28 лютого 2013 року в смт. Солотвино незаконно (без спеціального дозволу на користування надрами), здійснювало видобування, використання та реалізацію понад 48 тис. метрів кубічних підземних прісних вод, які є корисними копалинами загальнодержавного значення. Однак відповідно до вимог ст. 23 Кодексу України про надра, видобування підземних вод без спеціального дозволу можливе тільки за наявності права на земельну ділянку та у разі, якщо продуктивність підземних заборів не перевищує 300 метрів кубічних на добу. Натомість, у Солотвинського комунального підприємства були відсутні будь-які документи на землю, а використання води за охоплений перевіркою період перевищив 400 метрів кубічних на добу. Тобто, цими діями Солотвинське комунальне підприємство по водопостачанню заподіяло Державній екологічній інспекції в Закарпатській області збитків на суму понад півмільйона гривень.

 

 

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.