Колективи Хустщин прийняли участь у ХІІІ Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» (ФОТО)

З 26 по 29 вересня 2013 року у м. Києві проходив ХІІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

 

В даному фестивалі прийняли участь і колективи Хустського району, а саме: гурт «Едельвейс» (керівник Олександр Дикун) та народний обрядово-фольклорний колектив будинку культури Золотарівської сільської ради (керівник Марія Бабич).

 

У фестивалі взяло участь понад 900 молодих виконавців з усієї України, які відповідно пройшли відбіркові етапи даного конкурсу протягом 2012 року.

 

Фестивальні конкурси проходили відразу у 6 музичних жанрах: поп-, сучасна танцювальна, акустична, рок-, інша музика, український автентичний фольклор, в якому було найбільше учасників – понад 650 осіб.

 

Колективи Хустщини здобули другу премію у жанрі українського автентичного фольклору з напряму «Обрядові дійства» за показ вечорниць, та другу премію у цьому ж жанрі з напряму «Гуртова інструментальна музика».

 

Журі фестивалю було відзначено гурти Хустського району та велика кількість теплих слів звучала на адресу наших колективів.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Хустській РДА


 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.