Прокурор Закарпаття Володимир Корбань спілкувався з студентами УжНУ (ФОТО)

Вчора УжНУ відзначає День юриста. Із нагоди цього свята з ініціативи ректора Ужгородського університету Федора Ващука студенти мали змогу зустрітися із прокурором Закарпатської області Володимиром Корбанем.

 

Зустріч організували у форматі конференції. Присутніми на ній були також ректор УжНУ Федір Ващук, декан юридичного факультету Василь Фазикош і декан факультету європейського права та правознавства Ярослав Лазур.

 

За словами очільника нашого вишу, такі зустрічі – це підтримання хорошої традиції, коли студенти мають змогу спілкуватися з першими особами краю і безпосередньо від них чути відповіді на проблемні запитання. Він також зауважив, що діяльність прокуратури останнім часом помітно поліпшала: «Спостерігається більша її відкритість, мобільність, оперативне реагування на різного роду проблеми».

 

Взявши слово, Володимир Корбань привітав усіх присутніх із професійним святом: «Бажаю, аби ви були справжніми професіоналами. Щоб із плином часу не розчаровувалися і не думали, що вибрали не ту професію!». Далі розмова мала дещо вужчу спрямованість. Говорили про реорганізацію структурних підрозділів прокуратури, зокрема про її триступеневу структуру, а також обговорювали проект закону про прокуратуру, надісланий до Венеціанської комісії, яка розглядатиме документ 11 жовтня. Окрім того, студенти могли задавати питання, які їх цікавили, а таких було багато: про плюси і мінуси реорганізації, заробітну плату слідчого, можливості роботи в Генеральній прокуратурі, наслідки ухвалення законів та їх вплив на статистику розкритих злочинів тощо.

 

До речі, днями ректор підписав наказ про реорганізацію лабораторії криміналістики на міжфакультетський кабінет криміналістики. Новоствореному структурному підрозділу прокурор подарував три персональні комп’ютери. За словами ректора, виш зобов’язується придбати для них програмне забезпечення та створити умови для продуктивної праці студентів.

 

Урочистості з нагоди Дня юриста сьогодні продовжаться в обласному музично-драматичному театрі о 18:00. Студентів, працівників та гостей УжНУ чекає розважальна програма із виступами команд КВН, обранням міс факультету та ще багато цікавого.

 

Світлана Лапига,

Медіацентр УжНУ

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.