Прокуратура Закарпаття через суд допомогла хлопцю-сироті стати власником свого будинку та ділянок

Згідно рішення Міжгірського районного суду позов прокурора задоволено - неповнолітнього визнано власником житлового будинку та земельних ділянок.

 

Як повідомив прокурор Міжгірського району Сергій Зовдун, за результатами проведеної прокуратурою Міжгірського району перевірки щодо захисту прав дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, встановлено, що на обліку в службі у справах дітей районної державної адміністрації перебуває 15-річний хлопчик, який після сметрі батьків залишився сиротою. Дитину взяв до себе у сім`ю брат його покійного батька, оформивши над хлопцем опікунство. Та, у зв`язку з відсутністю правовстановчих документів на майно, що належало батькам дитини в адміністративному порядку оформити право власності на житловий будинок, господарську будівлю, земельні ділянки - неможливо.

Тому, прокуратурою району, спільно із ССД Міжгірської РДА, зібрано всі необхідні документи та заявлено позов до суду про захист майнового права дитини-сироти. Днями суд прийняв рішення задовільнити позов прокурора і 15-річний юнак-сирота став власником майна, що за законом має належати йому.

Наразі на обліку Служби у справах дітей Міжгірської райдержадміністрації перебуває 83 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. І саме держава, як головний гарант забезпечення прав, має проявляти турботу про такий дітей, як у сфері захисту житлових прав цієї категорії осіб, так і у інших сферах, необхідних для їх повноцінного життя та розвитку.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.