Про розвиток сільського туризму говорили на нараді в Іршаві

ОтправитьЯк відомо, щоб відпочити від буденності та суєти, люди намагаються піти подалі від цивілізації та доторкнутися душею до природи. Одним з таких варіантів відпочинку є сільський (зелений) туризм, а Іршавський район, з наявним туристично-рекреаційним потенціалом, значною кількістю прекрасних сіл зі зразками місцевої архітектури, самобутнью культурою, чистим гірським повітрям, гостинними жителями, вражаючою недоторканою природою - має перспективу для розвитку цієї галузі.

Відповідно, керівництво та представники туристичного бізнесу в першу чергу зацікавлені розвивати вищезгаданий вид туризму. На цю тему в понеділок, 21 жовтня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Миколи Сочка, відбулася нарада.

На зібранні були присутні активісти сфери туризму, а саме: Микола Староста – радник губернатора області, начальник відділу культури і туризму Ганна Матіко, спеціаліст I категорії відділу культури і туризму Вікторія Маргіта, методист з організації туризму Юлія Щока та власник приватної садиби «Срібне джерело» в селі Осій – Богдан Фозекош. Зокрема жваво було обговорено питання про майбутню співпрацю та обмін досвідом у сфері сільського туризму з закордонними колегами: а саме проведення конференцій, зустрічей на базі кращих приватних садиб Іршавщини для розробки концепцій співробітництва, підготовки проектів з розвитку сільського туризму. Також учасники наради висловлювали свої ідеї, щодо започаткування на Іршавщині нових фестивалів, які б дали поштовх у розвитку туризму.Отправить

На даний період відділ культури і туризму Іршавської РДА, активізує роботу в напрямку розвитку зеленого туризму, який є дуже популярним серед туристів, адже це не тільки відпочинок, але й можливість побачити район «зсередини», зрозуміти його традиції, звичаї, побачити село з його мальовничою природою, специфічною формою життя. Пріоритетними напрямками туризму в Іршавському районі вважаються: сільський туризм в селах Довге, Малий Раковець, Ільниця, Лисичево, Осій та інші… Насамкінець, зазначимо, що лише сільський (зелений) туризм у сучасних економіко-демографічних умовах здатний реально допомогти малим поселенням Іршавщини вижити, адже саме такі села своєю специфічністю притягують відвідувачів.

 

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Іршавській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.