69-ту річницю визволення України відзначили у Іршаві (ФОТО)

Вчора Україна відзначила 69-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди у середмісті Іршави відбувся мітинг.

Міський голова, заступники керівників району, керівники структурних підрозділів, установ та організацій поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-визволителям.

Представники влади зі словами подяки звернулися до сивочолих ветеранів, а також присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за мирне сьогодення.

 

Уклін від молодого покоління передав учень Іршавської гімназії Василь Олексій. Для нього та його ровесників цей день та весь шлях до нього – це історія, а от для Василя Рацина, голови Іршавської районної організації добровольців України, - це чи не найскладніша частина життя. Вона свій відбиток назавжди лишила у серці та у пам’яті багатьох людей. Ветеран провів коротенький екскурс подіями майже сімдесятирічної давності.

Приємно, те що із кожним роком до пам’ятника приходить все більше молоді, яка повинна нести у своїх серцях мир та передавати пам'ять про героїв, чий подвиг є неоціненним.

Після завершення мітингу для старшокласників загальноосвітніх шкіл району було організовано екскурсію до історико-краєзнавчих музеїв м. Іршави та с. Чорний Потік.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Іршавській міській раді

 

 

 


 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.