Архімандрит Віктор (Бедь) відслужив молебень з нагоди Всесвітнього дня науки

10 листопада ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, президент Міжнародної академії богословських наук, професор архімандрит Віктор (Бедь) відслужив молебень до Господа Бога за всіх науковців у день відзначення Всесвітнього дня науки.

У молитві до Господа Бога отець-ректор просив міцного здоров’я, творчих наукових успіхів, особистого благополуччя та Божого благословення всім науковцям, які своєю високоінтелектуальною працею розвивають науково-технічний прогрес в ім’я миру у світі та процвітання людства.

Історична довідка:

Всесвітній день науки (повністю — Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку) — міжнародне свято. Відзначається щорічно у світі 10 листопада.

Проведення Всесвітнього дня науки з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усім світі користі науки було рекомендовано в 1999 році на проведеній у Будапешті Всесвітній науковій конференції (зараз — Всесвітній науковий форум, англ. World Science Forum), де була висловлена необхідність щільнішої взаємодії між наукою і суспільством. Услід конференції 1999 року, ЮНЕСКО офіційно заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки був відзначений 2002 року.

 Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в прес-службі УУБА-КаУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.