Ректор УУБА – КаУ взяв участь у святкуванні дня пам’яті святителя Іоанна Милостивого в Кошице

12 листопада ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки професор, архімандрит Віктор (Бедь) на запрошення Михаловського єпархіального управління взяв участь у співслужінні під час божественної літургії в кафедральному соборі м. Кошице (Словаччина) з нагоди святкування дня пам’яті святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександрійського.

Божественну літургію очолив Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький.

Православний кафедральний собор в м. Кошице іменовано на честь Успіння Пресвятої Богородиці та святителя Іоанна Милостивого.

Під час божественно літургії було виставлено частинку мощей святителя, до яких з молитвами змогли прикластись духовенство та миряни.

Після завершення літургії, з благословення Високопреосвященнійшого владики Георгія, архімандрит Віктор (Бедь) провів мировання парафіян кафедрального собору, серед яких було багато русинів-українців, які залишились проживати на території північно-східних районів Кошицького та Пряшівського округів у Словаччині (колишньої історичної території Карпатської України), які були передані СРСР на користь Чехословаччини в 1945–1946 рр.

Також отець ректор подарував Високопреосвященнійшому Георгію, архієпископу Михаловському і Кошицькому двотомник Служебника (українською і церковнослов’янською мовами), що днями вийшов із друку в УУБА з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УПЦ. Владика Георгій високо оцінив напрацювання академії та відзначив, що настав час здійснити переклад і видання богослужбових текстів словацькою та чеської мовах, що сприятиме глибшому розумінню Божественної літургії вірниками Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

 Анонс Закарпаття

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.