У Перечині говорили про насильство в сім’ї

З метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок працівниками Перечинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено захід в Перечинському професійно-технічному ліцеї на тему: «Правові засади попередження насильства в сім’ї». Захід відбувався в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства», що проходить в усіх куточках України.

Всіх присутніх було поінформовано про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення насильства в сім’ї, про можливі наслідки протиправної поведінки та шляхи вирішення проблеми.

Профілактична робота з неповнолітніми обумовлена необхідністю формування в них навичок поведінки, які відповідають правовим нормам суспільства. Неповнолітні повинні володіти правовою обізнаністю у сукупності із внутрішньою культурою, мати відповідні погляди, переконання, які визначали б їхню поведінку, а також вміти відстоювати свою позицію у критичних ситуаціях, у ставленні до людей.

Дуже важливо виробити нетерпимість до насильства, неприйняття та засудження насильницької поведінки, щоб люди, які стають свідками, не залишалися осторонь, а приходили на допомогу тим, хто її найбільше потребує.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Перечинській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.