Шахрай виманив від жительки Ужгородщини через Інтернет майже 18 тисяч гривень

Останнім часом, попри застереження правоохоронців, набирає все більшої популярності шахрайство за допомогою мережі Інтернет.

 

Ми з кожним днем все більше довіряємо Всесвітній павутині: знайомимось через Інтернет, купуємо-продаємо речі тощо. Забуваючи при цьому, що Інтернет, попри свою доступність і масовість, приваблює й різного роду аферистів. Для пройдисвітів він зручний передовсім тим, що ти не знаєш в обличчя людини, з якою маєш справу, тож зловмисник може себе видати за кого захоче.

 

От і 38-річна жителька Ужгородського району вирішила продати через Інтернет свій фотоапарат. Оголошення про продаж жінка розмістила на розрекламованому сайті. Невдовзі знайшовся і покупець, правда, аж із далекого Криму. Однак така велика відстань між покупцем і продавцем жінку не насторожила, тим паче, що незнайомець запропонував переказати гроші за фотоапарат на банківську картку.

 

Не маючи власної карточки, на яку можна переказувати кошти, жінка звернулася за допомогою до матері-пенсіонерки. Жінка мала на карточці значну суму пенсійних грошей, проте пропозиція доньки її не насторожила й вона погодилася їй допомогти. Адже все виглядало так просто: людина перекаже обумовлену суму за фотоапарат, яку донька потім зніме з карточки, і все…

 

Та не так сталось, як гадалось. Жінка прийшла до банкомату в торговому центрі Ужгорода, тут їй зателефонував «покупець» і по мобільному телефону став підказувати, що натискати на банкоматі, аби одержати гроші. Й «допідказувався» так, що в результаті з банківської карточки пенсіонерки зникли її кревні кошти в сумі 17 680 гривень…

 

Після цього зв'язок із абонентом, ясна річ, припинився. Зрозумівши, що її банально ошукали, потерпіла пенсіонерка звернулася із заявою в міліцію. Правоохоронці встановили номер карточки та прізвище її власника – це молодий мешканець. Республіки Крим (звісно, якщо це справді ця особа).

 

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією «Шахрайство». Пройдисвіта, що обдурив пенсіонерку, розшукує міліція. Оскільки це далеко не перший подібний випадок «інтернетно-банківського» шахрайства, то правоохоронці звертаються до громадян із застереженням.

 

Якщо ви не вмієте користуватися банківськими картками, то ліпше не намагатись переказати чи отримати від сторонньої особи через банкомат грошові кошти. Тим паче не варто довіряти незнайомим людям, ким би ті не називались і що б не пропонували. І ні за яких обставин не кажіть нікому секретний код своєї банківської картки!

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.